Koronavirüs tedbirleri bu akşam 20.00’de başlıyor

Koronavirüs tedbirleri bu akşam 20.00’de başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yapılan toplantının ardından, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar bugün akşam saat 20.00’den itibaren uygulanmaya başlayacak.

İŞYERLERİ BUGÜN AKŞAM 20.00’DE KAPANIYOR
Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar bugün uygulanmaya başlayacak. Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün akşam 20.00 itibariyle, alışveriş merkezleri, marketler, kuaför ve güzellik merkezleri kapanacak. Yarından itibaren ise iş yerleri 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak. 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI YARIN BAŞLAYACAK
Bakanlık tarafından yeni bir karar alınıncaya kadar, Cumartesiyi Pazara bağlayan gecelerde saat 10.00-20.00 dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Pazar akşamı ise sokağa çıkma yasağı 20.00’de başlayıp, Pazartesi sabahı 05.00’de sona erecek. Ayrıca yarından itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlar gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde, 20 yaş altı vatandaşlar ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA BAZI İŞLETMELERE AÇIK OLACAK
Sokağa çıkma kısıtlamasında, ilaç, tıbbi cihaz, maske, dezenfektan üretimi yapan yerler ile kamu ve özel sağlık kurumları, eczaneler, veteriner klinikleri, hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ve acil çağrı merkezleri gibi bazı yerler faaliyetlerini sürdürecek.

SİGARA KISITLAMASI GENİŞLETİLEBİLİR
Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokaklar, meydanlar, otobüs durakları gibi alanlarda uygulanan sigara içme yasağı, İl ve İlçe Umumi Hıfzısıhha kurullarınca genişletebilecek.

DÜĞÜN VE NİKAHLAR NASIL YAPILACAK?
Düğün ve nikah törenleri, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak, her tören arasında en az 20 dakika süre bırakmak şartı ile gerçekleştirilecek.

ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİRLER ARASI SEYEHATE ÇIKILMAYACAK
Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.