Kızılay mağdur ailelerin yardımına koşuyor

Kızılay mağdur ailelerin yardımına koşuyor
Türk Kızılay Kırıkkale şubesi, Kırıkkale’de yaşayan mağdur ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor.

Türk Kızılay Kırıkkale şubesi, Kırıkkale’de yaşayan mağdur ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor.

İHTİYAÇLAR GÖNÜLLÜLERDEN
Türk Kızılay Kırıkkale şubesi, her hafta düzenli olarak sürdürdüğü yardım faaliyetleriyle, il genelindeki yardıma muhtaç ailelerin umudu oluyor. Mağdur ailelerin ihtiyaçları Kızılay gönüllüleri tarafından karşılanıyor.


Son yapılan yardım faaliyetlerinde neler yaşadıklarını anlatan Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler; ‘’Hayat mücadelesine tek başına devam eden yaşlı amcamızın evine girdiğimizde küçük bir eski radyodan yanık türkü dinliyordu. Yemek yapabiliyor musun ne yiyip ne içiyorsun dedim, ben çok iyi aşçıyım dedi, köşede eski küçük bir tencere duruyordu ne var içinde baktım biraz makarna vardı. Erzak ihtiyacın var mı dedik dolabım dolu çok şükür dedi. Dolabına baktık 1 paket çay biraz ayva vardı. Evinde düzgün bir televizyonu yok, halısı, yatağı yorganı eskiydi. Bu amcamıza Kızılay’ımızın gıda kolimizi ve hayırseverlerimiz tarafından verilen kanepe, koltuk ve halılarını verdik.

İNŞAAT HALİNDE Kİ BİNADA TEK ODA DA YAŞIYOR.
Başka bir eve gittik, genç bir kardeşimiz kapıyı araladı müsait değiliz dedi. Fazla rahatsız etmeyeceğiz hemen yardım verip bakıp çıkacağız dedik.I çeri girdik gerçekten müsait değildi, ortada sıvasız duvarlar dağınık eşyalar ve bir odasında çocukları vardı Ortada ne tuvalet ne banyo ne mutfak diye bir şey yoktu. Kızılay’ın Kırıkkale de ki merhametli hayırseverleri tarafından bu ailemizin evine 1 kamyon kum, 30 torba çimento, 10 torba kireç, kapı ve pencereleri gitti. Kışın ortasında inşaat halindeki evde yaşayan kardeşimizin evi yakında güzel bir daire olacak. İnanıyoruz ki hayır ve iyilik durdukça insanlık yaşayacak.” dedi.

Gazete kale / Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.