Kırıkkaleli Siyasetçi Selçuk Özdağ saldırıya uğradı

Kırıkkaleli Siyasetçi Selçuk Özdağ saldırıya uğradı
Kırıkkaleli Siyasetçi, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, bugün sabah saatlerinde evinin önünde aracına binerken bir grubun saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Özdağ, hastanede tedavi altına alındı.

ÖZDAĞ BİR GRUP TARAFINDAN DARP EDİLDİ
Geçmiş dönemlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Manisa Milletvekilliği yapmış olan ve şuanda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kırıkkaleli Siyasetçi Selçuk Özdağ, bugün sabah saatlerinde saldırıya uğradı. Silahlı bir grup tarafından evinin önünde aracına bindiği sırada darp edilen Bozdağ, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan Bozdağ, tedavi gördüğü hastanede olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"ATEŞ ETMESEK BELKİ ÖLMÜŞTÜM"
"Yaralarına çok sayıda dikiş atıldığını ve elinin kırık olduğunu belirten Bozdağ hastaneden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bahçeli'ye sorular sormuştum MHP yandaşları bana hakaretlerde bulundular. Bahçeli istediğini söyleyecek. Biz sorular sorduğumuz zaman bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Bu bir hukuk reformu... Doğru hukuk reformu yapacaklar. Ben buradan bunlara oy verenlere sesleniyorum. Dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan. Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştüm. Susmayacağım, korkmayacağım. Gençleri de kimse kullanmasın, gençler kullandırtmayın kendinizi. Ben soru sordum 17-25 Aralık Bahçeli için ne ifade ediyor dedim."

"BU SALDIRI DEMOKRASİ AYIBIDIR"
"Selçuk Özdağ susmaz, Selçuk Özdağ ancak öldürürlerse susar. Aziz millete sesleniyorum, bunların hukuk reformu bu. Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür... Bunları yapıyorlar. Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Ben 5 sene ülkü ocaklarında çalıştım, 7 sene idamla yargılandım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yardımcılığını yaptım. Bu saldırı demokrasi ayıbıdır. Türkiye'yi zorbalar ülkesi yapmayacağız. Burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke olmayacak. Sayın Cumhurbaşkanı bu failleri bulun. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman korkmadım. Kenan Evren'den de korkmadım. Konuşmaya da devam edeceğim. Farklı şeyler de söyleyeceğim." 

"İKİ KİŞİ BANA SİLAH DOĞRULTMUŞTU"
Arabaya biniyordum bana arkadan saldırdılar. Onlarla boğuşmaya, yumruklaşmaya başladım. Bana hiçbir şey söylemediler. İki kişi bana silah doğrultmuştu. Şoförüme de silah doğrultmuştu. Şoförüm silahla ateş etmeye başlayınca korktular ve çekildiler.  Milletimi uyandırmak istiyorum, uyarmak istiyorum. Aziz milletim uyanın."

 

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?
7 Ağustos 1958'de Konur’da dünyaya geldi. Babasının adı Halil, annesinin adı Hatice’dir.

İlk ve orta öğretimini Ankara İncirli İlköğretim Okulu ve Ankara Gazi Lisesi’nde tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisi mezunu olan Selçuk Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisans, 2003 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 2012 Yılında ise Doçent oldu.

Çalışma hayatına 1987 yılında başlayan Selçuk Özdağ milletvekili seçildiği 2011 yılına kadar çeşitli kurumlarda çalıştı.

Gençlik yıllarından itibaren sürekli siyasetin ve sosyal çalışmaların içerisinde bulunan Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın 1975 yılında genç bir üniversite öğrencisi olarak Manisa Ülkü Ocaklarında başlayan siyasi faaliyetleri, kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisinin çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra BBP’den istifa etmiştir.

12 Eylül 2010 referandumunda Evet oyu için yoğun bir çalışma içerisinde bulunan Selçuk Özdağ, AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle 11 Haziran 2011 seçimlerinde 24. Dönem Manisa Milletvekili seçilmiştir.

Bu dönem içerisinde TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği , TBMM Çevre Komisyonu Üyeliği, TBMM Darbeleri İnceleme, Araştırma Komisyonu Üyeliği, TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği, TBMM Türkiye Macaristan ve Türkiye Kostarika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği, TBMM Türkiye Özbekistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AK Parti Denizli İli Koordinatör Milletvekilliği, 2013 - 2014 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013 - 2014 AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilmiştir.

Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Halen bu görevine devam eden Selçuk Özdağ’ın yayınlanmış 5 adet kitabı ve çok sayıda makalesi mevcuttur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.