Kırıkkale Müftülüğüne Hasan Hayri Yaşar atandı

Kırıkkale Müftülüğüne Hasan Hayri Yaşar atandı
Eski Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım’ın Erzurum Müftülüğüne atanmasının ardından, boş kalan makama Hasan Hayri Yaşar atandı.

DAHA ÖNCE KONAK’TA MÜFTÜLÜK YAPTI
Cumhurbaşkanlığı imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Şahin Yıldırım’ın Erzurum Müftülüğüne atanmasının ardından boş kalan Kırıkkale Müftülüğüne Hasan Hayri Yaşar atandı. Yaşar daha önce İzmir’in Konak ilçesinde müftülük görevi yapmıştı.

HASAN HAYRİ YAŞAR KİMDİR?
1962 yılında Mersin ili Anamur ilçesinde dünyaya geldi.  İlk ve Orta öğretimini Anamur’da tamamladı, İmam Hatip Lisesini Mersin’de bitirdi. Anamur Bozdoğan Köyü Mamure Kalesi Cami İmamı olarak göreve başladı.  1986’da Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi ve aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinde memur olarak görev aldı.  1988-1990 yıllarında Amasya ili Göynük ilçe Vaizi olarak görev yaptı. 1990’da Bitlis Hizan Müftüsü olarak atandı. Burada görevli iken Almanya Münih’te din görevlisi olarak görevlendirildi.  Almanya dönüşünde Sivas Doğanşehir Müftüsü olarak atandı. Daha sonra Mersin Aydıncık Müftülüğü, Gaziantep Şahinbey Müftülüğü yaptı.  Almanya Berlin Büyükelçiliğinde dört yıl Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yapan Yaşar, 2012 ila 2017 yılları arasında Manavgat Müftüsü olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Yaşar, son olarak 16 Mart 2017 tarihinde Konak Müftüsü olarak görev yaptı.


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.