Kırıkkale Meslek Lisesi’ne ‘Elektrikli Araç Dalı’

Kırıkkale Meslek Lisesi’ne ‘Elektrikli Araç Dalı’
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmasında Kırıkkale’ye istihdam sağlamak amaçlı hazırladığı önergeyi Milli Eğitim Bakanlığına verdi.

MESLEK OKULLARINA ELEKTRİKLİ ARAÇ DALI
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Milli Eğitim Bakanına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önerge vererek, Kırıkkale’deki meslek ve teknik okullarına ‘Elektrikli Araçlar ve Pil Üretimi Dalı’ açılması konusunda teklifte bulundu.

DERDİMİZ İSTİHDAM SAĞLAMAK
Derdimiz istihdam diyen Öztürk Milli Eğitim Bakanlığına yönelik hazırladığı önergede, “ Bilindiği üzere yerli üretim otomobil için, ülke olarak çalışmalarımız büyük bir özveriyle devam etmektedir. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı olarak da; yerli otomobil konusunda bazı adımların atıldığı yönünde haberler kamuoyuna yansımaktadır. Bakanlığımızın yaptığı açıklamada; yerli otomobilin üretiminde görev alacak nitelikli işgücünü yetiştirmek üzere, Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ‘Elektrikli Araçlar Dalı’ açılacağı duyurulmuştur.

Otomotiv sektörüne ve özellikle de yerli otomobilde, yanı sıra pil teknolojisi alanlarında ihtiyaç duyulan teknik elemanların yetiştirilmesi ve eğitilmesi konusunda seçim bölgem Kırıkkale de taliptir.

Bu bağlamda; 1-Kırıkkale’nin otomobil ve pil üretimi ile ilgili nitelikli iş gücünü yetiştirmek konusundaki talebi ve girişimi ne zaman ve ne şekilde değerlendirilecektir? 2-Bakanlığımızca Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde halen eğitim öğretime devam edilen motorlu araçlar teknolojisi bölümü kapsamı içinde ‘Elektrikli Araçlar Dalı’ açılması izni verilecek midir? 3- Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde halen çok iyi seviyede eleman yetiştirilmesi göz önünde bulundurularak, yerli otomobil üretimine katkı sunulması bakımından hangi dalların açılması planlanmaktadır? 4- Kırıkkale; gerek yerli otomobil üretimi, gerekse diğer benzer teknoloji üretimi kapsamında pil teknolojileri ve sanayisi için, hem ar-ge hem de eğitimli nitelikli teknik eleman kanosuna talip olup, bu konuda Kırıkkale’nin girişimlerinin yalnız bırakılmaması gerekmektedir. Kırıkkale’nin yerli pil üretimi ile ilgili söz sahibi olabilmesi için Bakanlığımızın bu alanda eğitim öğretim konusunda planlamaları neler olacaktır?” ifadelerine yer verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.