Kırıkkale Belediyesi’nden iftar dayanışması

Kırıkkale Belediyesi’nden iftar dayanışması
Kırıkkale Belediyesi ihtiyaç sahibi aileler ve iftara yetişemeyen vatandaşlar için paketlenmiş iftar yemekleri dağıtmaya başladı. 

500 KİŞİLİK SICAK YEMEK
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanmış ve koronavirüs pandemisi masaya yatırılmıştı. Ramazan Ayı’na özel kararların da alındığı toplantıda, toplu iftar yemeklerinin yasaklanması kararı alınmıştı. Kırıkkale Belediyesi ise yardıma muhtaç aileler ve iftara yetişemeyen vatandaşlar için farklı bir çözüm yolu buldu. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatıyla hazırlanan 500 kişilik iftar yemekleri paketlenerek, ihtiyaç sahibi ailelere ve iftara yetişemeyen ailelere dağıtıldı.

YEMEKLER HİJYENİK ORTAMDA PAKETLENİYOR
Kırıkkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından hazırlanan yemekler, özenli bir şekilde hijyenik ortamda hazırlanıyor ve paketleniyor. Üç çeşit yemeğin yanı sıra paket su ve paket ekmek poşetlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra iftara yetişemeyen vatandaşlara da dağıtılıyor. Ekipler ayrıca her gün iftar saatine yakın zaman diliminde önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi, yaşlı vatandaşların evlerine kadar giderek yemekleri teslim ediyorlar.

RAMAZAN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bu yıl da iftar çadırlarının pandemi nedeniyle kurulmadığını hatırlatarak “Kırıkkale Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz kalabalık iftar sofralarında bu yıl buluşamıyoruz. Yaşanan bu sıkıntılı günlerin biran önce bitmesini, ortadan kalkmasını Allah’tan diliyoruz. İftar sofralarında, aynı çadır altında buluşamasakta, arkadaşlarımız tarafından özenle paketlenip hazırlanan iftariyeliklerimizi iftar saatine yakın zaman diliminde vatandaşlara dağıtıyoruz. Ramazan ayı kültürünü elimizden geldiğince yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.