Kırıkkale Afet bölgesi ilan edilmeli

Kırıkkale Afet bölgesi ilan edilmeli
Son haftalarda metrekareye 119 kilogram yağışın düştüğü Kırıkkale’de, hububat sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçilerde kara kara düşünmeye başladı.

TİCARET BORSASI BAŞKANI HARUN SÜMER, ÇİFTÇİLER İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU: “ÜRETİCİNİN BORCU ERTELENSİN!”

 

Yağışların ekili arazilere zarar vermesi sonucunda Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, yetkililere seslendi. Sümer, “Üreticinin borcu ertelensin” çağrısında bulundu.

YETKİLİLER HAREKETE GEÇMELİ

Türkiye genelinde olduğu gibi sağanak yağış ve olumsuz hava şartlarından nasibini alan Kırıkkale, son yılların en yağışlı günlerini yaşıyor. Kırıkkale merkez, 8 ilçe, kasaba ve köylerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hububat sezonunun açılmasıyla birlikte de bazı ürünlerde zararlara yol açtı. Ürünleri zarar gören çiftçilere ve üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer zarar gören bölgenin “doğal afet bölgesi” ilan edilmesini beklediklerini söyledi.

 ARAZİLERE BÜYÜK ZARARLAR VERDİ

Sümer “Son günlerde Kırıkkale Merkez ve Bahşili, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt, Yahşihan ilçeleri, kasaba ve köylerimizde etkili olan sağanak yağış ve dolu beraberinde sele neden olmuş, Sulakyurt ilçesinde hayvancılık yapan 2 kişinin hayatına, 35 büyük baş hayvanının telef olmasına neden olmuştur. Hasat mevsiminin başladığı Kırıkkale’de yaşanan sel felaketi sonrası başta ekili tarım arazilerimiz olmak üzere, birçok köyde köprü, bahçe duvarı, ahır gibi yapılar yıkılmıştır. Yol ve Kanalizasyon boruları zarar görmüştür.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

“Ayvatlı köyünde 2 vatandaşımız sele kapılarak hayatını kaybetmiştir. Bu vatandaşlarımıza ait 35 hayvanda selde telef olmuştur. Yine kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan bir vatandaşımızın 718 hindisi sele kapılarak telef olmuştur. Birçok köyde çok sayıda küçükbaş hayvan telef olmuştur. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre Kırıkkale en yağışlı Haziran ayını yaşamış ve metrekareye 119 KG yağış düşmüş, bu yağış sonrası sel felaketleri yaşanmıştır.”

TARİHİN EN AĞIR FELAKETİ

Neredeyse tarihinin en ağır afetlerini yaşayan Kırıkkale’de zarar gören bölge doğal afet bölgesi ilan edilmelidir. Bu konuda yerel yöneticilerimizin gerekli çalışmayı yaptığına inanıyoruz. Ayrıca zarar gören çiftçilerimizin borçları ertelenmeli ve faizleri silinmelidir. Yıkılan yapıların onarımı veya yeniden yapımı sağlanmalıdır. Doğal afet ilan edilerek sigortası bulunmayan vatandaşlarımızın zararı tanzim edilmelidir. Daha büyük afetlerden Allah esirgesin. Selden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletiyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.