Kenevir üretimi için görüştüler

Kenevir üretimi için görüştüler
Vali Yunus Sezer, milletvekili Ramazan Can ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği ve Kırıkkale dışında 19 il genelinde bakanlık tarafından üretimine izin verilen kenevir üretimi için Vali Yunus Sezer, milletvekili Ramazan Can ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ettiler.

19 İL DE KENEVİR ÜRETİMİNE İZİN

Bitkisel hammadde kaynağı olan, saplarında bulunan lifler iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan kenevir yetiştiriciliğindeki eksikliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirmesinin ardından çalışma başlatılmıştı. Yapılan çalışma sonrası Kırıkkale dışında 19 il de kenevir üretimine izin verildi.

TARIM BAKANINI ZİYARET ETTİLER

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer gün içerisindeki programları dâhilinde, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi makamında ziyaret etti. Tarım, Orman ve Tarımsal Sulama konularında ilimizde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verildi.

KENEVİR ÜRETİM İZNİ

Projelerin sunulduğu ziyarette ayrıca, Kırıkkale’nin Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Programına dahil edilmesi ile kenevir üretim izni verilen iller arasına alınması hususlarında da karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Altı bölgede arazi kullanımlarının birleştirme yöntemiyle entegre meyve bahçeciliğinin oluşturulması ve Agro-Turizm kapsamında 'örnek bir OBA kurulması ' ile ilgili görüşme yapıldı. Ziyarette, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz’da hazır bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.