Kare işareti (#) nasıl yapılır? Klavyede kare işareti yapmak (#)

Kare işareti (#) nasıl yapılır? Klavyede kare işareti yapmak (#)
Kimi zaman mobil cihazlarımızda bir telefon numarası tuşlarken, kimi zaman ise sosyal medyada bir paylaşım yaparken kare işaretine (#) ihtiyaç duyabiliriz. Ancak bazı durumlarda kare işareti (#) yapmak sandığımızdan daha zor olabilir.

Sizler için hazırladığımız haberimizde; Kare işareti (#) nasıl yapılır? Klavyede kare işareti (#) nasıl yapılır? Telefonda kare işareti (#) nasıl yapılır? sorularının cevaplarını hazırladık.

KLAVYEDE KARE İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Eğer bir bilgisayar kullanıcısıysanız ve klavyeden kare işareti (#) yapmak istiyorsanız, klavyede aynı anda birden fazla tuşa basmanız gerekecek. Kare işareti (#) yapmak için öncelikle Space tuşunun sağında bulunan ‘Alt Gr’ tuşuna basmanız gerekiyor. Parmağınız Alt Gr tuşuna basılı haldeyken, klavyenin üst kısmında yer alan numara tuşlarından üzerinde kare işareti (#) bulunan 3 numaralı tuşa basmanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra kare işareti mesaj yazdığınız alana yazılmış olacak.

kare-isareti-2.jpg

MOBİL CİHAZLARDA KARE İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Mobil cihazınızdan bir mesaj veya telefon numarası tuşluyorsanız ve kare işareti (#) yapma ihtiyacı duyduysanız, yapmanız gereken şey çok basit. Mobil cihazınızın sanal klavyesinde, genellikle sol alt köşede yer alan ‘123’ simgeli butona dokunuyorsunuz.

Hemen ardından sanal klavyenin değiştiğini ve ekranda yer alan harflerin yerini sayı ve sembollere bıraktığını göreceksiniz. İşareti yapabilmek için burada yer alan sembollerin arasından kare işaretine dokunmanız yeterli olacaktır.

klavye-2.jpg

KARE İŞARETİ NERELERDE KULLANILIR?

Kare işareti kimi durumlarda sayı işareti ya da hashtag işareti olarak da adlandırılır. Günümüzde en sık kullanıldığı alan sosyal medyalardır. Kare işareti, sosyal medya paylaşımlarında etiketlenmek istenen yer, kişi, zaman ve konu gibi gündem maddelerinden hemen önce yazılır. Bu sayede paylaşılan gönderinin sosyal medya platformunun ‘keşfet’ alanında gözükmesi amaçlanır. Kare işareti, kimi durumlarda ise sayı işareti olarak adlandırılır.

klavye-son.jpg

Bir sayının başına eklendiği zaman, sayının okunuşuna ‘numara’ ifadesi eklenir. Örneğin 1 sayısının başına kare işareti (#) eklendiği zaman sayının okunuşu ‘1 numara’ olarak değişir. Bu nedenle kare işareti, atletizmde ve çeşitli yarış müsabakalarında dereceye giren kişilerin, yazılı olarak takdim edileceği zamanlarda, elde ettikleri başarı sırasının önüne yazılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.