Karabacak: “Öğretmenlerin her alanda sorunları çözüm bulmalı”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin, 24 Kasım Öğretmenler Günü anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

  • Eğitim
  • 24 Kasım 2022
  • 10:53
Karabacak: “Öğretmenlerin her alanda sorunları çözüm bulmalı”

SORUNLARIN ÖZETLERİ PAYLAŞILDI 
Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Türk Eğitim-Sen’in resmi web sitesi ve 10 ayrı internet sitesi üzerinden 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 21 bin 412 eğitim çalışanı katıldı. Buna göre; Öğretmenlerin ekonomik sorunlarına ilişkin özetleri hakkında bilgi paylaşıldı.  Ankete katılan öğretmenlerin büyük kısmının ay sonunda parası kalmıyor. Araştırmaya katılan katılımcıların %87,50’si ay sonunda hesabında/cebinde para kalmadığını ifade ederken, %12,50’si ise kaldığını belirtmiştir.  Katılımcıların %42,70’i kredi kartı borçlarını düzenli olarak ödeyebildiğini ifade ederken, %19’u düzenli ödeyemediğini, %23,30’u asgari tutarı ödeyebildiğini, %9,30’u cebinde kalan miktar kadar ödeme yapabildiğini, %5,80’i de kredi kartı kullanmadığını belirtmiştir.”

ÇOĞU KESİM BORÇ İÇERİSİNDE
“Araştırmaya katılan katılımcılar, %86,70 ile en fazla gıdaya bütçe ayırdıklarını, daha sonra sırası ile kredi/borç, akaryakıt, faturalar ve kiraya bütçe ayırdıklarını ifade etmiştir. Araştırmaya katılan katılımcıların fiyat artışlarının temel nedeni olarak vurguladıkları hususların başında; ilk sırada en çok Türk lirasının değer kaybı olduğunu (% 83,10), daha sonra ikinci sırada en çok yetersiz yerli üretim (%49,70), üçüncü sırada en çok dövizdeki artış (%48) ve dördüncü sırada en çok fırsatçılık (%47)  olarak belirtmişlerdir. Katılımcıların yarısından fazlası oturduğu evin kendisine ait olduğunu ifade ederken, %39,50’si ise kira olduğunu ifade etmiştir. Evin kendisine ait olduğunu ifade eden katılımcıların %52,70’i evin borcunu bitirdiğini ifade ederken, %47,30’u ise borcunun devam ettiğini belirtmiştir.”

EKONOMİK DURUMUNU KÖTÜ DÜZEYDE
“Ankete katılan öğretmenlerin yarısından fazlası ekonomik durumunu “kötü” olarak tanımlıyor. Katılımcıların %59,30’u ekonomik durumunu kötü düzeyde olduğunu, %38,70’i ise orta düzeyde olduğunu ifade etmiştir. Katılımcıların sadece %2’si ekonomik durumunun iyi düzeyde olduğunu belirtmiştir. Ekonomik durumunun orta ve kötü düzeyde olduğunu belirten katılımcıların %81,90’ı bu durumun aile içi ilişkilerini etkilediğini, %18,10’u ise etkilemediğini belirtmiştir. Katılımcıların yüzde 14’ü mesleği ile ilgili olmayan bir ek iş yapıyor. Katılımcıların %42,50’si ekonomik olarak daha iyi şartlara sahip olmak için İYEP, DYK, destek eğitimi, halk eğitim kursları gibi mesleği ile ilgili bir iş yaptığı, %14’ü mesleği ile alakalı olmayan ek bir iş yaptığı, %6,40’ı ise özel ders verdiğini ifade etmiştir. Katılımcıların %37,10’u ise hiçbir iş yapmadığını belirtmiştir” dedi. 

Haber: Burak Çalışkan 


İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’ye mülteci girişi durduruldu

İlginizi Çekebilir

Çanga Sanat Merkezi’nden rengarenk kutlama 

İlginizi Çekebilir

Okul sporları müsabakaları tamamlandı 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

93882

Orhan Kılıç’tan 71 öğrenciye burs 

Milletvekili Kılıç: "Türkiye’nin Saadet Partisi’ne ihtiyacı var"

Kırıkkalelilere özel konser

Kırıkkale’de 73 bin trafiğe kayıtlı araç var 

Türkyılmaz, Eris varyantı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı 

Faili meçhul hırsızlık olayları aydınlatıldı 

SIRADAKİ HABERLER