Kadınlar omaç ile yarıştı 

Kadınlar omaç ile yarıştı 
Kırıkkale topraklarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ‘Omaç’ için kadınlar tezgah başına geçti. Kadınlar Kulübü tarafından düzenlenen yarışma etkinliğinde en iyi ‘Omaç’ yapan kişiye ödül verildi.

JÜRİ HEYETİ PUAN VERDİ 
Geçmiş tarihi kültür öbeklerinin günümüzde yaşatılması amacıyla çalışma gerçekleştiren ve kadınların sosyal alanda daha aktif şekilde rol almasını sağlayan Kırıkkale Kadınlar Kulübü, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yöresel lezzetlerin unutulmaması amacıyla kadınlar, tezgah başına geçerek ‘Omaç’ yaptı. Yarışmaya katılan kadınların evlerinde hazırladığı omaçlar, jüri heyeti tarafından puanlandırıldı. Dereceye girenler sunum, lezzet ve sıcaklık bakımından değerlendirildi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL 
Çok sayıda kadının katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini Yahşihan Belediye Meclis Üyesi Ülkü Toksoy, Gazetekale Magazin Editörü Seda Özdemir ve Kadınlar Kulübü Yetkilisi Reyhane Ercan yaptı. Jüri üyelerinin omaçları değerlendirmesinin arından puanlar verildi. Yarışmada  Serpil Özaydın 1’inci, Aysun Kurt 2’nci, Ayşe Deniz ise 3’üncü oldu. Birinci olan yarışmacıya medikal cilt bakımı, ikinciye iki kişilik kahvaltı, üçüncüye ise 1 kilogram çiğ köfte hediye edildi.  Kadınlar Kulübü Yetkilisi Reyhane Ercan, “Bizim amacımız kadınlar arasında birlik ve beraberlik, dayanışmayı sağlamak. Sosyal ve kültürel alandaki bu lezzetlerimizi de yarışmalar yaparak gün yüzüne çıkarmak. Yarışmamızda emek veren herkese teşekkür ederim” dedi. 

Haber: Seda Özdemir / Özel Haber 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.