Kadın Kooperatifi kuruldu

Kadın Kooperatifi kuruldu
Ticaret İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü işbirliğiyle “Kadın Kooperatifleri “konulu program Ticaret İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Ticaret İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü işbirliğiyle “Kadın Kooperatifleri “konulu program Ticaret İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi. 
İLK KADIN KOOPERATİFİ KURULDU
Toplantıda Kadın Kooperatifi kurulması ve örnek kadın Kooperatifleriyle ilgili bakanlık uzmanlarınca sunum  yapıldı. Sunum sonrasında kadın girişimciler grubunun sorularına cevap verildi. Kadın Kooperatifi kurulması konusunda fikir birliğine varıldı. İlimizde TSO Kadın Girişimciler Grubunun üyeleriyle yapılan çalışma sonucunda, Kırıkkale Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi adında ilk kadın Kooperatifi kuruldu. Kadın Kooperatifi Başkanı, TSO Kadın Girişimciler Grup Başkanı Suna Arpaçay oldu. Diğer yandan, Kadın Kooperatiflerine yönelik işbirliğinin sağlanması,  güçlendirilmesi, sürdürebilirliklerinin sağlanması için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sekretaryasında,  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü birlikte çalışma komisyonu kuruldu.

ÇALIŞMA KOMİSYONU KURULDU

Bu komisyon, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde bir araya gelerek, konuya ilişkin durum değerlendirmesi yaparak, Ticaret İl Müdürlüğümce, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce tespit edilecek 100 kadına kooperatif eğitimi verilecektir. Ve kurulacak kooperatif vasıtasıyla kadınlarımızın üretime yönlendirilmesi için meslek edindirme kursları düzenlenecektir.

BAŞVURULAR TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAPILABİLECEK

Kadın kooperatiflerinin çoğalması, üretime kadınlarımızın yönlenmesi, ürettiklerinin ticarileşmesi ülke ve il ekonomisine kendi ekonomilerine katkı sağlamalarını istiyoruz. Kooperatiflerin kuruluşuna izin verme işlemlerinin Ticaret İl Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Gerekli her türlü yardım Müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Üreten kadınları İl Müdürlüğümüze bekliyoruz. "Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Örnek Ana Sözleşmesi" uygulamaya konulduğunu kaydeden Seyfettin Çetiner açıklamasında, şunları kaydetti: "Amacı ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, böylece ortaklarının ekonomik menfaatlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamalarını sağlamak olan kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi vasıtasıyla kadınlar ekonomik ve sosyal olarak toplumdaki yerini sağlamlaştıracaktır."

KATALIM YÜKSEK OLDU

Toplantıya Bakanlık Daire Başkanı Seçkin Cenkış, Ticaret Uzmanları Ebru Sezgin ve Melike Davaslı Okçu, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Suna Arpaçay ve üyeleri katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.