Kabine toplantısı sona erdi; Esnafa 5 bin liraya kadar hibe

Kabine toplantısı sona erdi; Esnafa 5 bin liraya kadar hibe
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Koronavirüs ile mücadelede yeni kararlar alındığını belirten Erdoğan, esnafa 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacağını belirtti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİ KARARLARI AÇIKLADI
Ülke genelinde uygulanan 3 haftalık tam kapanmanın ardından 'kademeli normalleşme' sürecine girildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ise koronavirüsle mücadelede yeni kararlar almak için toplandı. Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlaması, salgının seyri ve esnafa yapılacak destek hakkında açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamalarının Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemiden etkilenen esnafa da 5 bin lira hibe desteği yapılacağın açıkladı.

"SALGINI BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTOL ALTINA ALDIK"
Tam kapanma sayesinde salgının kontrol altına alındığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğan; "Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık. Kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını görüştük, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız." dedi.

ESNAFA DESTEK 2 AYRI GRUP ŞEKLİNDE OLACAK
Pandemiden etkilenen esnafa 5 bin lira ve 3 bin lira hibe desteği yapılacağını ve 2 grup halinde dağıtılacağını belirten Cumhurbaşkanı, 1. grupta kahve, kıraathane, pastane, internet kafe gibi dükkanların, 2. grupta ise bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar  gibi işletmelerin yer aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 2. gruba berberler otobüsçüler, pazarcıların da dahil olduğunu ekledi.

1. GRUPTAKİ ESNAFLARA 5 BİN LİRALIK HİBE
1. gruptaki işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacağını duyuran Recep Tayyip Erdoğan, 2. gruptakilere de 3'er bin liralık hibe desteğinin sağlanacağını ifade etti. Erdoğan'ın esnaflara yönelik destek paketi açıklaması şu şekilde; "Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren esnaflarımıza iki grup halinde destek olacağız. 1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. GRUPTAKİ ESNAFLARA İSE 3'ER BİN LİRALIK DESTEK
2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz. Büyük şirketler içinde nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum."

YASAKLAR MAYIS SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Sokağa çıkma kısıtlamasının Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Erdoğan, "Mayıs ayı sonuna kadar sokağa çıkma kısıtlaması sürecek. Kısıtlamayı, hafta içi 21.00 ile sabah 5 saatleri arasında sürdüreceğiz. Şehirlerarası seyahatlar sokağa çıkma kısıtlaması olmayan saatlerde serbestce yapılabilecek, diğer hallerde izne tabi tutulacak." dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.