İçişleri Bakanlığı iş yerlerinin çalışma saatleriyle ilgili yeni genelge yayınladı

İçişleri Bakanlığı iş yerlerinin çalışma saatleriyle ilgili yeni genelge yayınladı
İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine

GAZETEKALE.COM/HABER MERKEZİ

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar neticesinde 1 Mart itibarıyla yeni normalleşme sürecine girildi. Yeni normalleşme sürecinde risk grubuna ayrılan illerde çeşitli düzenlemeler yapıldı.
İçişleri Bakanlığı, yeni normalleşme süreciyle ilgili 81 ilin valiliğine “İş Yerlerinin Çalışma Saatleri” konulu yeni bir genelge gönderdi. Genelgede, pandemi ile mücadelede virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında bazı iş yerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirildiği belirtildi. 

YENİ GENELGEDE ÇALIŞMA SAATLERİ 07.00-20.00 OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
Önceki genelgede bakkal, marke, manav, kuaför, terzi gibi iş yerlerinin açılış-kapanış saatleri 10.00-20.00 saatleri olarak belirlenmişti. İçişleri Bakanlığı yayımladığı yeni genelgede bu iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak değiştirildiğini belirtti. Genelgede ayrıca, vali ve kaymakamlarca belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacağı bildirildi. 
 


603f4c8ddc7f5-berber.jpg

603f4c8df123e-bakkal.jpg

603f4cac62137-haftalik risk haritasi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.