Halk sağlığı için farkındalık standı

Halk sağlığı için farkındalık standı
3-9 Eylül 2022 Halk Sağlığı Haftası nedeniyle, kronik hastalıklarla ilgili olarak tarama ve izlemlerinin önemi konusunda vatandaşların farkındalığını artırmak ve bilgilendirmek amacıyla Büyükşehir Parkında stant açıldı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi personeli tarafından Büyükşehir Parkında açılan standı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, yapılan çalışmalar hakkında personelden bilgiler aldı. Standı ziyaret eden vatandaşlara broşürler dağıtılarak; kan basıncı, kilo ve kan şekerinin kontrol altına alınması için sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, tütün ve tütün mamullerinden uzak durma, alkol bırakma gibi yaşam tarzı değişiklikleri konusunda bilgiler verildi.

ÜCRETSİZ ŞEKİLDE YARARLANMA FIRSATI
Ayrıca hipertansiyon, diyabet veya obezite hastalarının kan basıncı, kilo ve kan şekerinin kontrol altında olması için bağlı oldukları aile hekimlerine tarama ve izlemlerini yaptırmaları için yönlendirilmeler yapıldı. Müdür Ağırtaş, “Siz kıymetli vatandaşlarımızı daha detaylı bilgi edinmek için Fabrikalar Mahallesi 25. Sokak No:3 (Eski Tıp Fakültesi Hastanesi Binası) adresinde hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezimizi ziyaret etmeye ve polikliniklerimizden ücretsiz yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

Haber: Süleyman Ok (Stajyer)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.