Hafta sonu 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Hafta sonu 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak
27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sebebiyle 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

HANGİ SAATLERDE YASAK OLACAK?
27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 ile 13.00 arasında YKS’nin birinci oturumu olan TYT, 28 Haziran Pazar günü ise saat 10.15 ile 13.15 arasında YKS’nin ikinci oturumu olan AYT yapılacak. Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin sınava gireceği YKS günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ayrıca, fırın, market, bakkal, manav ve kasap gibi işletmelerin muaf tutulacağı sokağa çıkma kısıtlaması, 27 Haziran Cumartesi günü 09.30 ile 15.00 saatleri arası, 28 Haziran Pazar günü ise 09.30 ile 18.30 saatleri arasını kapsayacak. 

“GÜNÜN GENÇLERE KALMASI İÇİN”
YKS öncesi ve sonrasında bulaşma riskini azaltmak amacı ile bu tedbirlerin alındığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; “YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere kalması için Sayın Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler.” ifadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.