Fransa'dan gelen 1'i çocuk 145 Türk vatandaşı karantina altına alındı

Fransa'dan gelen 1'i çocuk 145 Türk vatandaşı karantina altına alındı
Fransa’dan Türkiye’ye gelen Türk vatandaşlarının ülke genelinde karantinaya alınması uygulamasına Kırıkkale’de dahil oldu. Gece geç saatlerde Kırıkkale’ye gelen 1'i çocuk 145 Türk vatandaşı karantinaya alınmak üzere Kırıkkale Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Hatice Hanım Yurdunda karantinaya alındı. 

Yurtdışına çeşitli sebeplerle gitmiş ve yurda tekrar dönmek isteyen 20 bin Türk vatandaşı, bu gece Türkiye’ye getirilip, 49 ilde karantina altına alınacaklar. 14 gün boyunca Kırıkkale’de karantina altında tutulacak olan 1'i çocuk 145 Türk vatandaşı ise, Hatice Hanım Yurduna yerleştirildi.

OTOBÜSLER DEZENFEKTE EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen 145 Türk vatandaşı, polis eşliğinde 7 otobüsle Kırıkkale'ye getirildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdu'na getirilen vatandaşlar, ateş ölçümleri yapıldıktan sonra yurtta tek kişilik olarak hazırlanan odalara yerleştirildi. Polis ekipleri binaların çevresinde güvenlik önlemi aldı, AFAD görevlileri de otobüsleri dezenfekte etti.  Vatandaşların 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçlarının Kırıkkale Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından karşılanacağı belirtildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki görevli psikolog ve sosyologlar da destek sağlayacak.

'KİMSENİN CANINI TEHLİKEYE ATMAYIZ'
Kumanyaları ve kalacakları yerin hazırlandığını açıklayan İl Gençlik Spor Müdürü İsmail Haluk Karahan, bazı vatandaşların zorluk çıkardığını ve iyi niyet beslemediğini söyledi. Maske takmayıp tepki gösterenlerin olduğunu belirten Karahan, "Kimsenin canını tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz. 14 gün boyunca burada izole edilecekler. Kesinlikle çıkamayacaklar. Tüm emniyet önlemleri alındı." dedi.

Gazetekale.com Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.