Erduran: “Sağlıkta şiddet istemiyoruz”

Erduran: “Sağlıkta şiddet istemiyoruz”
Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Erduran, “Artık sağlıkta şiddet istemiyoruz. İnsanlar için mücadele verirken karşılaştığımız durumlar bizleri mutsuz ediyor” dedi. 

SORUMLULAR CEZALANDIRILMALIDIR 
Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Erduran geçtiğimiz günlerde Çorum’da meydana gelen sağlıkta şiddet olaylarını kınadı, bir olayda tıbbi sekreterin, diğer olayda da bayan güvenlik görevlisi üyelerin hasta yakınları tarafından darp edildiğini belirtti, “Bu durum toplumsal psikolojinin geldiği noktayı ortaya koymaktadır” dedi. Erduran, Sağlıkta şiddet olaylarının sıradan adli vaka olmanın ötesine geçtiğini hepimiz biliyoruz” dedi.

TEŞEBBÜS EDİLEREK SALDIRIYA UĞRAMAKTADIRLAR
Erduran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bu ay içerisinde İstanbul’da, Trabzon’da Çorum’da, Doğu ve Güneydoğu illerimizde pek çok ayrı sağlıkta şiddet olayları yaşadık. Çorum ilimizde Sendikamız üyesi sağlık işçileri 2 hafta içerisinde 2 ayrı olayla sağlıkta şiddeti yaşadılar. Önce bir tıbbi sekreter arkadaşımıza, 2 gün önce de bir bayan güvenlik görevlisi arkadaşımıza hasta yakınları tarafından şiddet uygulanmıştır. Hastanenin güvenliğini, asayişini, düzenini ve işleyişini sağlamakla görevli arkadaşlarımızın özellikle hasta yakınları tarafından cani ruhla, kimi yerlerde ateşli silah, bıçak, pompalı av tüfekleri ile bildiğimiz öldürmeye tam teşebbüs edilerek saldırıya uğramaktadırlar.” 

SOSYOLOJİK TRAVMALARIN EŞLİK ETTİĞİ BİR SÜREÇ
“İstanbul’da olduğu gibi bazı yerlerde bu saldırı maalesef can kaybı ile sonuçlanmaktadır. Alınan tedbirlerin yeterli olmadığını, cezaların caydırıcı olmadığını görüyoruz. Ancak bu durum artık tedbir ve cezanın ötesine geçmiştir. Toplum olarak bazı değerlerimizi yitirmeye başladık, psikolojik, sosyolojik travmaların eşlik ettiği bir süreç yaşıyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarını en küçücüğünden, öldürmeye tam teşebbüs edilen ve cinayetle sonuçlanan en uç noktadaki olaylara kadar şiddetle kınıyoruz. Şiddetin her türüne karşıyız, sağlıkta şiddeti ise asla kabul etmiyor, bir an önce tüm yönleriyle değerlendirilerek kalıcı tedbirlerin alınmasını, toplumsal bir iyileştirmenin başlamasını temenni ediyoruz” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.