Çiftçiyi bilgilendirme toplantısı

Çiftçiyi bilgilendirme toplantısı
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yem bitkileri, hububat ve baklagillerde gübreleme ile yeni çeşitlerin tanıtımı konularında eğitim toplantısı yapıldı.

YENİ ÇEŞİTLER ÇİFTÇİLERE TANITILDI
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya, köy toplantılarında çiftçilerden gelen taleplerin daha kapsamlı ele alınması detaylı bilgilendirme yapılması ve yeni çeşitlerin çiftçilere tanıtılması amacı ile Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünde görevli uzmanlar davet edildi.

ÇİFTÇİ SORUNLARI YANITLANDI
Toplantıda; Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünde görevli uzmanlar tarafından eğitim sunumları yapıldı. Toplantı ile çiftçilere, hububat, baklagiller ve yem bitkilerinde verim ve kalite artışına yönelik çalışmalar, doğru gübreleme yöntemleri ve çevre koşullarına dirençli olarak yüksek verim amacı ile geliştirilen yeni çeşitler anlatıldı. Sunumların ardından toplantıya çiftçi sorularının yanıtlanması ile devam edildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Toplantı sonrasından bir değerlendirme yapan ve “Bilgi ve İletişim
Seferberliği” çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetleri değerlendiren İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “ Toplantı ve eğitim programlarımız devam edecek. Tarım sektörü sürekli gelişerek yeni teknolojiler ile daha yüksek verimli ve kaliteli ürünler üretmeye olanaklar sunuyor. Bu çalışmaların sonuçlarını çiftçilerimize tanıtarak verim ve kalite artışı sağlayacağız. Bu doğrultuda İl Müdürlüğümüzün demonstrasyon çalışmaları da devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Gazetekale.com Haber Merkezi
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.