Çiftçiye ödeme tutarı yüzde 22 artırıldı

Çiftçiye ödeme tutarı yüzde 22 artırıldı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO’nun buğday ve arpa alım fiyatını yüzde 22 artırdıklarını açıkladı.

Gazetekale / Burak Çalışkan

ÖDEME TUTARI YÜZDE 22 ARTIRILDI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO’nun sert ekmeklik buğday alım fiyatının ton başına bin 350 liradan bin 650 liraya, arpa alım fiyatının ise ton başına bin 100 liradan bin 275 liraya çıkartıldığı açıkladı. Yapılan bu değişiklikle birlikte çiftçiye yapılacak ödeme tutarı yüzde 22 artırılmış oldu. 

ÇİFTÇİLERE 230 LİRA DESTEK ÖDEMESİ
Canlı yayında, konuya ilişkin açıklama yapan Pakdemirli şu ifadelere yer verdi; “Hep ne diyorduk; hasat dönemi fiyatları açıklayacağız ve hasat döneminden önce açıklayacağımız fiyatlar doyurucu olacak. Peki, nedir bu fiyatlar bende bir kez daha hatırlatmış olayım; Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) sert ekmeklik buğday alım fiyatını bin 350 liradan bin 650 liraya yükseltiyoruz. Arpa alım fiyatını bin 100 liradan bin 275 liraya çıkartıyoruz. Ayrıca çiftçilerimize hububatta lira ton 230 lira destek ödemesi yapıyoruz.” 

BAKLİYATTA DESTEK ÖDEMESİ 800 LİRA
“Ton başına bakliyat alım fiyatlarında ise kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira, yeşil mercimekte 3 bin 200 lira, nohutta 3 bin 350 lira olarak belirledik. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi ise 800 liradır. Bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Şundan emin olmanızı isterim ki biz hükümet olarak da bakanlık olarak da bütün imkanlarımızla yanınızdayız, yanınızda olmaya da devam edeceğiz.” 

ÜLKEMİZİN YETERLİ GIDA STOKU VARDIR
“Bu pandemi sürecinde üzerinde durduğum iki önemli husus var, birincisi ülkemizin yeterli gıda stoku vardır, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. İkincisi gıdaya erişim konusunda da güçlü lojistik alt yapımız sayesinde ülkemizde herhangi bir sorun bulunmaktadır. Bu neden ülkemizin tahıl, baklagiller, et stokları, süt arzı, balık üretimi, sebze ve meyve olmak üzere, temel gıda maddelerinin temini ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Çok şükür ambarlarımız dolu. İnşallah dünyayı doyuran ülke olma yolunda da emin adımlarla devam edeceğiz.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.