Çiçek gibi lezzetler sizi bekliyor

Çiçek gibi lezzetler sizi bekliyor
Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerinin damaklarda unutulmaması amacıyla mücadele sergileyen Ebru Saydam, çiçeklerden esinlenerek ismini verdiği ‘Çiçek Evim’ restoranında birbirinden lezzetli yemekler üretiyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADI TİCARETE DÖNÜŞTÜ
Yaklaşık 4 yıldır evinde ailesine ve çevresine hobi amaçlı yemekler yapan Ebru Saydam, bu durumu ticari hayata çevirerek Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle iş yeri açtı. Saydam, bu süre içerisinde geldiği başarısını Gazetekale Editörü Seda Özdemir’e anlattı. Kadının istediğinde her şeyi başarabileceğine vurgu yapan Saydam, “Kırıkkale’de yemek üzerine lezzetimizi herkes beğeniyor. İnşallah bu işimizi sektörümüzde daha da ilerletmek istiyoruz” dedi.

ÖRNEK OLMAK GÜZEL BİR DUYGU
Etiler Mahallesi’nde ilk dükkanını açtığını belirten Saydam, daha sonra şehir merkezine yakın bir yerde Aybimaş AVM içerisinde kafe tarzı bir işletme açtığını söyledi. Vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduğunu vurgulayan Saydam, “Köyümüzde ürettiğimiz ürünlerimizi burada doğallığını koruyarak müşterilerimize sunuyoruz. Halkımızın ilgisinden dolayı çok memnunuz. Kadınların toplumda bir şeyler başarabildiğini göstermek ve bu yola çıkacak birilerine örnek olmak gerçekten de çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

KİMSE CESARETİNİZİN ÖNÜNE GEÇMESİN
Mevsimlik şekilde işlerinin değiştiğini söyleyen Saydam, özellikle yaz mevsiminde salça, turşu, reçel, tarhana gibi lezzetlere rağbet olduğunu belirtti. Baklava, yaprak sarması, börek gibi toplu siparişler aldığını vurgulayan Saydam, herkesi dükkanına davet etti. İş hayatına atılacak kadınlara seslenen Saydam, kadınların korkmaması gerektiğini söyledi. Eğer başaracaklarına inanıyorlarsa bu yola çıksınlar diyen Saydam, “Bu yolda cesaret çok önemli. Hayatımda birçok cesaretler gösterdiğim konular oldu. İlk önce cesaret ederek o adımı atmalılar. Kimse sizin cesaretiniz önüne geçmesin” dedi.

Haber: Seda Özdemir




 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.