Bulut, Türkyılmaz'ın başarısını kaleme aldı

Bulut, Türkyılmaz'ın başarısını kaleme aldı
 Haber Merkezi
Ayrıntı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Bulut, MHP Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz ile uzun soluklu bir röportaj gerçekleştirdi. İşte kamuoyunun merak ettiği o soru ve cevapları sizlerle...

Röportaj: Ayrıntı Gazetesi | Murat Bulut

Aday adayı oldu aday olamadı. Aday oldu kazanamadı ama yılmadı. Geride bıraktığı yıllarda sürekli çalıştı. Kapı kapı gezdi. Hergün 5 ev ziyaret etti. Tüm dikkatleri üzerine topladı ve Mart 2019 seçimleri için MHP Yahşihan Belediye Başkan Adayı olarak yeniden halkın karşısına çıktı. Çok konuşuldu ve şimdi söz onda. MHP Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz’a biz sorduk o cevapladı.

osman-turkyilmaz.png

Sayın Türkyılmaz, 2009’da aday adayı oldunuz aday olamadınız; 2014’te aday oldunuz kazanamadınız; 2019 için sizi yeniden adaylığa iten sebep nedir?

- Tek bir sebebi var, “Hizmet Aşkı”… Bu ifadeyi hamasi duygularla ya da sloganik bir tarzda söylemiyorum. Samimiyetle ifade etmeliyim ki, tek niyetim var, o da Yahşihan’a hizmet. Değerli bir siyasetçi büyüğümün de ifade ettiği gibi bu iş yalnızca iki amaçla yapılır, üçüncü bir amaç aramak gereksiz bir çabadır. Birinci amaç çalıp çırpmak, ikinci amaç ise Allah’ın rızasını, milletin gönlünü kazanmak. İşte ben ikinci amaca talibim. Allah, bizleri amaçlarımızdan ve o amaçlara götüren yolumuzdan saptırmasın.

Yahşihan 3 ayrı bölgeden oluşuyor. Merkez, Yenişehir ve siteler bölgesi. Bu üç ayrı bölgenin öncelikli sorunları nelerdir?

- Yahşihan, bir bütündür, 3 bölgeden oluşmaz. Ancak sizin kastettiğinizi düşündüğüm manada Yahşihan’ı 3 değil 5 çalışma bölgesine ayırdık. Yahşihan Merkez, Yenişehir, Yeşil Vadi TOKİ, Hacıbey TOKİ ve Siteler Bölgesi. Yahşihan Merkez’in en önemli sorunu işsizlik ve ne yazık ki ilgisizlik. Biz bu yola çıktığımızda projelerimizle, en önemlisi de istihdama yönelik projelerimizle geleceğimizi, girdiğimiz her evde anlattık. Bu projelerin kuru kuruya birer propaganda olmadığını, halkımızın teveccühleriyle seçildiğimizde görmeniz mümkün olacaktır. Hepinizin de bildiği gibi Yenişehir, hem Yahşihan’ımızın hem de Kırıkkale’mizin parlayan yıldızı, üniversitemiz öğrencilerinin yoğun olarak yaşadıkları mekândır. Bu mahallemizin en önemli sorunu çarpık yapılaşma ve öğrencilerin sosyo-kültürel ihtiyaçlarına yönelik olanakların eksikliğidir. Bu eksiklikler Yenişehir Mahallesinin kuruluşundan itibaren burada yerleşmiş olana hemşerilerimizi de olumsuz yönde etkilemektedir. Tüm bu bilgiler ışığında hazırladığımız projeler, Yenişehir Mahallesini ve bu mahallenin her yaştan sakinlerini hak ettiği hizmetle kavuşturacak özelliklere sahiptir. Yeşil Vadi ve Hacıbey TOKİ, toplu konutların bulunduğu bölgelerdir ve buralarda en önemli sorunlar, çevre düzenlemesi ve halkın sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek mekânlardır. Ayrıca Hacıbey TOKİ’nin sosyal konutlar bölgesine yönelik istihdama yönelik projelerimiz de bu bölgenin sakinlerine en önemli katkıyı sağlayacaktır. Siteler Bölgesi, yine çarpık yapılaşmanın doğurduğu olumsuzlardan en çok etkilenen bölgeler arasındadır. Bölgenin en önemli ihtiyaçları, bu bölgeyi Yahşihan ve Kırıkkale’ye en kısa ve güvenli yoldan bağlayacak yollar, parklar ve çevre düzenlemesiyle çevre temizliği ve sosyal alanlardır. Bu bölgeye yönelik projeleri tasarlarken tüm bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı yaptık. Burada kısa bir özet halinde verdiğim bilgilerin ayrıntıları proje kitapçığımızda ve www.osmanturkyilmaz.com.tr adresinde yer almaktadır.

Yahşihan için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Seçime hangi projelerle gireceksiniz? En önemli problemi nedir Yahşihan’ın?

Düzensiz büyümenin sancılarını en ağır şekilde hisseden Yahşihan ilçesi, bu sorunlara köklü çözümler üreten ve şehrin doğru ellerde gelişimini sağlayacak bir yerel yönetim anlayışına ihtiyaç duymaktadır. Bizler de tüm bu gerçeklerin bilincinde olarak, içinde vatan sevgisi ve milliyetçilik duygusunu taşıyan arkadaşlarımızla yola çıkarak Yahşihan’ınızın hizmetine talip olduk. Bizler, “içinde vatan sevgisi ve milliyetçilik duygusu taşıyan” ifadesini yalnızca kuru bir hamaset olarak değerlendirmiyoruz. Bize göre vatan, evimizin önündeki bir tek çakıl taşından başlar. Dolayısıyla gerçek vatansever, öncelikle kendi sokağına, mahallesine, ilçesine ve iline hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan kişidir. Nitekim bu duyguyu taşıyan bir kişi gerek vatanı, gerekse üzerinde yaşadığı dünya için söyleyecek sözü, ortaya koyacak projesi olan kişidir. Vatanının kalkınması için söyleyecek sözü olan bir kişi de her türlü nobranlıktan arınmış gerçek milliyetçilerdir. İşte bizler, 2014 yılında kaybettiğimiz seçimin hemen ertesi günü önümüze koymuş olduğumuz şapkanın içinde dışında her ne varsa doğrusuyla yanlışıyla ölçüp tartarak, nerelerde hatalar yaptığımızı değerlendirerek yeniden çıktık yola. Çıktığımız bu kutlu yolda Yahşihan’ımız için projesi olan, Yahşihan’ımıza hizmet etmek isteyen arkadaşlarımızla her ayrıntıyı istişare ederek adımlarımızı attık. Ve bugün geldiğimiz noktada, 31 Mart 2014 sabahından bugüne kadar iletişime geçtiğimiz seçmenlerimize, birebir ziyaret ettiğimiz 2 bin 500 hanede yaşayan hemşerilerimize kuru hamaset ve boş vaatler değil, ülkemizin gerçeklerini ve Yahşihan’ımızın gelişim reçetesini sunduk. Rakiplerimizin hatalarını değil, Yahşihan’ımızın nelere ihtiyacı olduğunu anlattık. Boş vaatler değil, gerçekçi projelerle sohbetlerimizi sürdürdük. Biz Yahşihan’ı yönetmeye değil, Yahşihan’a hizmet etmeye talibiz… Bizim yönetimimizde Osman Türkyılmaz’ın başkanlığında, şahsiyetli, kültürlü, eğitimli, geleceği görebilen, vizyon sahibi, dürüst, adil, vatansever ve milliyetçi bir kadroyla Yahşihan’a hizmet etmeye talibiz…

YAHŞİ-HAN;

Kariyer ve aile yaşantısını bir arada yürütmek isteyen kadınlar için özel olarak tasarladığımız Yahşi-Han (Kadınlar Hanı) iş ve aile dengesini koruyabilecekleri, onlara kaliteli bir yaşam tarzının sunulmasında öncü rol oynayacak önemli bir projedir. Yeni Yahşihan'da çok yönlü modern hizmet binaları ile muhtelif hizmetlerin bir arada olacağı çok amaçlı sosyal bir alan oluşturacağız. 5 katlı binalar, Yahşihan'ın 5 farklı bölgesinde kurulacak. Sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak Yahşihan'da yaşayan her kesime hitap edecek Çok Yönlü Modern Hizmet Binalarının giriş katında kapalı pazar, otopark ve kurban kesim yeri olacak. 1. katında marketler, kuaförler ve çeşitli alışveriş alanları yer alacak olan binanın 2. katında hanımlara özel gündüz sohbet evi, taziye evi, Kur'an-ı Kerim okunacak alan, gün ve spor yapacakları alanlar yapılacak. 3. katında erkeklere özel olarak sohbet evi, taziye evi, Kur'an-ı Kerim okunacak alan, spor yapacakları alanların yer alacağı binaların 4. katında ise ilk ve ortaöğretim öğrencileri için hafta içi her gün saat 15:00-18:00 saatleri arası yararlanabilecekleri kültür-sanat ve spor alanlarının yanı sıra atölyeler, çalışma odaları, eğitim ve yaşam alanları oluşturulacak. Belediye İrtibat Bürosu kurulacak olan binaların her katında ilgili belediye personeli hizmet verecek.

YAHŞİHAN DOĞAL YAŞAM PARKI;

Yeşil alanlar, spor kompleksleri, gölet, kafeterya, amfi tiyatro, kaykay parkuru, çocuk oyun alanları, koşu yolu, bisiklet yolu, barbekü alanları ve 120 araçlık otopark olacak. Parkın en büyük özelliklerinden biri de güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üreten doğal yaşam alanı olması.

TARİH TEMALI ÖZEL PARKLAR YA DA 'MUTLU ÇOCUK MUTLU ANNE' PARKLARI;

Yahşihan’ın her bölgesinde uygulayacağımız bu projeyle, Türk Tarihinin çeşitli dönemlerine ait (Orta Asya, Selçuklu, Osmanlı) mimari temalar kullanılarak çocuk ve aile parkları inşa edilecek. Bu projede yeşil alanlar, rekreasyon alanları, çocuk parkları ve kamelyalar yer alacak. Çocuk parkları Nasrettin Hoca ve Keloğlan gibi tarihi karakterler örnek alınarak oluşturulacağından, çocuklarımız eğlenirken öğrenecek ve tarih bilinci kazanacak. 2 giriş ve otopark da bulunacak olan parklarda, insan boyutlarında 2 adet de satranç alanı mevcut olacak. Ayrıca futbol, basketbol, voleybol ve tenis kortları yer alacak olan parklar güvenlik kameralarıyla izlenecek. 'Mutlu Çocuk Mutlu Anne' olarak adlandırdığımız 2 adet gözlem mekânı da bu parkların en dikkat çekici alanları… Buralarda oturan anneler bir yandan çay içip gazete dergi okurken diğer yandan da kameralar sayesinde çocuklarını kontrol altında tutabilecekler.

SAĞLIKLI YAŞAM PARKURU;

Yürüyüş parkurları, engelli kondisyon aletleri, bisiklet yolları, kondisyon aletleri ve sağlıklı yaşam istasyonları oluşturulacaktır. Gün boyu sağlıklı kalmak için spor yapanların mekânı olacak. Yürüyüş yolu, çevresindeki sosyal donatı alanları ve yeşil alanlarla spor yapmayı keyifli hale getirecek.

ENGELSİZ YAŞAM PROJESİ;

Yahşihan Belediyesi olarak, engellilerin yanındayız. Engelsiz yaşam projesi ile engelli vatandaşlarımızın bir yandan kazanç elde etmeleri, diğer yandan da sosyalleşerek topluma kazandırılmaları için çeşitli çalışmalar yürüteceğiz. Bu çalışmaların amacı engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını sağlamak, eve kapalı yaşamalarını önlemek ve engelli istihdamına katkı sağlamaktır. Çalışabilecek engelli kardeşlerimizi seçerek sosyal hayata uyumunu amaçlamaktayız.

AÇIKHAVA MÜZESİ;

Kırıkkale'nin en eski yerleşim yerlerinde biri olan Yahşihan ilçemizde tarihe tanıklık edecek Açıkhava Müzesi kuracağız. Müzede Şehitlik Anıtı, Yahşihan ile alakalı yöresel eserler, Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı, lokomotif ve vagonlar yer alacak. Trenlerin bulunduğu bölümler, tren sesleri eşliğinde gezilebilecek. Kurtuluş Savaşı'nın heykellerle ve görsel materyallerle temsil edileceği müzede, o dönemde kullanılan demiryolu malzemeleri de sergilenecek.

BİLİNÇLİ GENÇLİK İÇİN;

Eğitim, sosyal uyum, tarih bilinci, hareketlilik, gönüllülük, bağımlılıkla mücadele, spor, kültür ve sanat alanlarında yürüteceğimiz uygulama projeleriyle gençlerin donanımının artırılması; milli ve manevi değerlerle bilinçlendirilmesi, ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerinin daha yakından tanıtılması, serbest zamanlarını topluma faydalı ve nitelikli bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla birçok gençlik projesi yapacağız. Yahşihanlı gençler artık daha donanımlı ve bilinçli bireyler olarak yetişecek.

YAHŞİHANSPOR’A YENİ BİR VİZYON;

Sporun çok farklı branşlarında atılım yaparak, başarı odaklı çalışacağız. Yetenekli gençlerimizi hem geliştireceğiz, hem de milli takımlara sporcu yetiştirmeyi amaçlayacağız. Yahşihanspor'un üst liglerde boy göstermesi için altyapıdan tesise, kurumsal yapısından sosyal olanaklara kadar birçok alanda yapılanmaya giderek, Yahşihanspor'u hak ettiği yere getireceğiz.

KAVŞAK PROJELERİ;

Yeni Yahşihan'da kavşak projelerimizle kentin ana arterlerini daha modern hale getireceğiz. Battı-Çıktı Kavşak olarak düşündüğümüz projede, hem D200 karayolunu rahatlatacağız hem de 46 ili bağlayan ilçemizde bayram arifelerinde yaşanan yoğunluğu en aza indirgeyeceğiz. Kaza riskini kısmen ortadan kaydıracak olan bu büyük projeni halkımızın en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu bildiğimiz için en kısa zamanda girişimlere başlayacağız.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ PROJESİ;

Kırıkkale Üniversitesini tercih eden her gencimizi emanet bilip, belediye olarak daima yanlarında olacağız. Memleketlerinden gelen öğrencilerimizin ailelerine "Çocuğunuzu bize emanet eder misiniz?" projesiyle öğrenim gördükleri sürece belediyemizin tüm kaynaklarıyla destekçileri olacağız. Ayrıca üniversite öğrencilerimize, ilçemizdeki ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımıza özel ders verdirerek, hem ilçemizin eğitim seviyesini artıracağız hem de üniversite okuyan kardeşlerimizin burs almasını belediye eliyle sağlayacağız. Yenişehir Mahallesine inşa edeceğimiz sosyal yaşam kompleksinin bünyesinde oluşturacağımız akıllı kütüphane projesiyle ortaöğretim ve üniversite öğrencilerimizin yararlanacağı özel bir alan kazandıracağız. Ayrıca belediyemiz bünyesinde kurulacak olan sosyal ve kültürel faaliyet birimi aracılığıyla gençlerimize halk oyunları ve dans kursları vererek gençlerimizin boş zamanlarında kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmalarını sağlayacağız. Eğitim ve Kültür birimimiz aracılığıyla, üniversite öğrencilerimizin bilimsel projelerine TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumların teşvik ve destek olmalarını sağlayarak ilçemizin adını ülkemize ve dünyaya duyuracağız. Haftanın belirli günlerinde sokaklarımıza kuracağımız mini konserlerle gençlerimize eğlenme fırsatları sunacağız.

YENİ BULVAR PROJESİ;

Yahşihan Belediyesi olarak bölgemizde yaşam standartlarını yeniden şekillendirmeyi ilke edindik. Kentin kuzey bölümünde inşa edeceğimiz bulvar, adeta Yahşihan'a modern bir il görünümü kazandıracak. Yeni Bulvar Projesi, güzergâhında yer alacak olan Yeni Belediye Hizmet Binası başta olmak üzere, amfi tiyatro, alışveriş merkezleri, sosyal donatıları, bulvar mağazalarıyla çok özel bir yaşam projesi... Yeni bir çekim merkezi haline gelecek olan bulvar, şehir merkezine doğru ilerlerken prestijin ve Yeni Yahşihan'ın yüz akı olacak.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI;

Yahşihan Belediyesi olarak, doğa dostu, alışılmışın dışında yepyeni bir belediye binasını Yahşihanlılara kavuşturacağız. Farklı mimari özellikleri olan binada vatandaş daha hızlı ve kolay hizmet alacak. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alan, 30 bin metrekare yeşil alanda inşa edilecek olan yeni belediye binasıyla farklı binalarda hizmet veren tüm birim ve müdürlüklerimizin aynı çatı altında toplanması ve halkımıza daha kolay, daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor. Yeni Belediye Hizmet Binasında Selçuklu-Osmanlı ve günümüz mimarisinin sentezleri kullanılacak. Doğa dostu akıllı binanın içerisinde, 400 kişilik bir de konferans salonu yer alacak. Vatandaşların belediyede olan iş ve işlemlerini daha hızlı sonuçlandırabilmeleri için interaktif belediye uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyoruz.

İNTERAKTİF BELEDİYECİLİK;

En önemli projelerimiz arasında yer almaktadır. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ekibimiz, fatura ödeme işlemlerini sanal ortama taşıyarak, vatandaşlarımızın artık dünyanın her yerinden Yahşihan Belediyesine ait faturasını kuyrukta sıra beklemeden, bilgisayar başından rahatlıkla yapabilmesini sağlayacaktır. Belediyenin sunduğu bu avantajdan yararlanmak için internet bağlantısının bulunması yeterli olacaktır.

KATI ATIK YÖNETİMİNDE PROFESYONELLİK PROJESİ;

Öncelikli sorumluluğumuz olan katı atıkların toplanmasına ek olarak katı atıkları kaynağında ayrıştırmayı ve ekonomiye geri kazandırmayı da öncelikli sorumluluklarımızın arasında görerek hem Yahşihan Belediyesine hem de ülke ekonomisine ciddi bir kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Katı atık yönetimi, yerinde ayrıştırma ve geri dönüştürmenin doğrudan belediye gelirlerine katkıda bulunmasını sağlayarak bu geliri doğrudan vatandaşlarımızın ortak yaşam alanlarına yansıtmayı da öncelikli sorumluluğumuz olarak görmekteyiz.

SAĞLIKLI ÇEVRE, SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ;

Çevreye ve doğaya duyarlı temiz çevreyi amaçlayan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek vatandaşların sağlıklı yaşam standardını yükseltmek öncelikli hedeflerimizdendir. İlçemize hizmet edecek seranın kurulmasıyla çiçek üretimi yapılacak, Yahşihan'ın dört bir tarafı rengârenk çiçeklerle donatılarak halkımıza tertemiz bir çevre sunulacaktır. Tüm bu çalışmaları parken de elbette halkımıza ek istihdam olanağı sağlamayı hedefliyoruz. Zaman zaman Yahşihan Belediyesi çalışanları, Yahşihan ilçe merkezi sakinleri ve özellikle her yaştan ve sınıftan öğrencilerin katılımıyla ilçe merkezinin temizlenmesi etkinlikleri planlayarak ilçemize, çevremize olan saygıyı eyleme dönüştürecek, bu sayede halkımıza ve özellikle de gençlerimize çevre duyarlılığını aşılayacağız.

HER CANLI GİBİ ONLARIN DA YAŞAM HAKKI VAR;

Yahşihan Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yürüteceğiz. Bu kapsamda sokak hayvanları mahalle ve sokaklardan alınıp hayvan oteline götürülecek. Burada tedavi ve kısırlaştırmaları yapılan hayvanlar, kuduz aşısı yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılarak alındıkları ortama geri bırakılacaktır. Bu doğrultuda bütün mahallelerimizde çalışmalarımız sürekli olacaktır. Bu alanda saha toplama kadrosu, hayvan taşıma araçları ve çalışanlar özenle seçilecektir. Bu alanda hizmet verecek olan personel ulaştırma, toplama, yiyecek ve içecek dağıtımı, temizlik, beslenme vb. çalışma gruplarına ayrılarak görevlendirilecektir. Toplama ekipleri, interaktif olarak hayvan otelini 7/24 canlı olarak kameralardan takibini sağlayarak hayvanların güvenliği en üst seviyeye çıkaracak ayrıca vatandaştan gelen dilekçe, e-posta ve bizzat başvuruları cevaplandıracak ve sonuçlandıracaktır. Yaralı veya hasta olan hayvanlarla ilgili başvurular anında ekiplere ulaştırılıp hızlıca çözüme ulaştırılacaktır. Hayvanlar burada kısırlaştırılıp, tedavi edilip, bakımları yapılacaktır.

TARIM VE HAYVANCILIK;

Ülkemizin kanayan yaralarından olan ve gün geçtikçe gençlerin ve kadınların ilgisinden mahrum kalan Tarım ve Hayvancılık sektörüne de gençlerimizin ilgisini artırmak; vatandaşlarımızın iş gücüne katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla, ekilebilir ve hayvancılık yapılabilir alanlar tespit edilerek o alanlarda kümes hayvancılığı, sebze, çiçek ve meyve yetiştiriciliği eğitimleri verilip, eğitimlerde edinilen bilgilerin uygulanması sağlanacaktır. Bu alanlarda kadın iş gücüne de önem verilerek kadın girişimciliğin de artırılması hedeflenmektedir. Uygulama alanlarından elde edilen ürünler taze ve kurutulmuş olarak pazara sunulacak, elde edilen gelirler ise doğrudan çalışanlara verilecektir. Proje sonucunda ise kadınların ve gençlerin sektöre olan ilgisini artırmanın yanı sıra Yahşihan ilçesinin sektöre, kadın iş gücüne ve istihdama yönelik uygulamalarıyla ülke genelinde örnek teşkil etmesi ve bu yolla Türkiye'nin marka ilçelerinden birisi olması hedeflenmektedir.

SERADAN SOKAKLARA UZANAN GÜZELLİK;

Yahşihan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce oluşturulacak serada, Yahşihan İlçesinin muhtelif yerlerine dikilmek üzere binlerce çiçek ve ağaç yetiştirilecek; çeşitli süs bitkisi, ağaç ve çalı grubu çiçekler üretilecektir. Üretilen mevsimlik bitkiler Yahşihan Belediyesi'nin parklarına, çevreyolu kenarlarına, camilere, okul bahçelerine dikilecek. Yaz-Kış aralıksız üretime devam edecek olan sera, Yahşihan'ın çiçeklendirilmesinde büyük rol oynayacaktır. Ayrıca bu proje sayesinde Yahşihan Belediyesi dışarıdan temin yolunu seçmeyerek tasarruf edecek ve serada yetiştirilen çiçekler, bitkiler ve çeşitli ağaçlarla ilçenin parkları, sokakları, refüjleri rengârenk olacaktır. Bu projede kamu arazileri değerlendirilip en olanları seçilecek, seralarda İŞKUR destekli yetiştirme programları uygulanarak bölge halkına istihdam fırsatı sağlanacaktır. Hedefimiz, dışarıdan temine gitmeden hem tasarruf sağlamak hem de Belediyenin imkânlarıyla ilçeyi kısa zamanda güzelleştirmektir.

NUH AKGÜN PARKI;

Yahşihan'ın yerel ses ve söz sanatçısı merhum Nuh Akgün'ün adının yaşatılması ve kültürel değerlerin nesilden nesle aktarılması için bu önemli projemizin ismini NUH AKGÜN PARKI olarak belirledik. Bu parktan sadece Yahşihan değil, Kırıkkale ve çevre iller de istifade edecek. Proje sahasında, Kızılırmak üzerine kurulacak platformlarda 8 adet Balık ve Kahvaltı Salonu, 150 araçlık otopark, ücretsiz internet alanları, Bitki Çanağı, Leke Oturma Alanı ve Kızılırmak’ın en güzel yerlerini görebileceğiniz Gondol Turları yapılacaktır. Ay-Yıldız şeklinde tasarlanmış Amfi Tiyatromuz Festival ve Açık Hava Eğitim Alanı olarak kullanılacak olup, ulusal ve uluslararası doğa tutkunlarına hizmet verecek 30 çadırlık kamping alanımız, 3 adet kule arasında kurulan ve ırmağın üzerinden yolcu taşımaya uygun telesiyej sistemi yer alacaktır. Çocuklarımız için oyun sahaları, hayat boyu öğrenme sahaları, gazebolar, kum havuzları da ailece gerçekleştireceğiniz hata sonu tatillerinde Yahşihan ilçemizin bu güzel mekânını tercih etmeniz için önemli bir bahane olacaktır. Şehir içi ve şehir dışından gelecek misafirlerimizin en nezih şekilde konaklamaları için tasarlanmış 28 adet Bungalov Evin Kızılırmak manzaralı, yüzme havuzlu, modern tuvalet, banyo, TV ve klimalı odalarıyla Orta Anadolu’nun orta yerinde doğan önemli bir turizm merkezinin ilk adımları olarak hizmetinize sunulacaktır. Tüm ziyaretçilerin rahatlıkla mangal yapabilecekleri Barbekü Alanları günübirlik ziyaretçilerimizin ırmak kenarında geçireceği nezih bir gün için tasarlanmış ayrıntılar arasında yer almaktadır. Parkın büyük özelliklerinden birisi de güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üreten doğal yaşam alanı olmasıdır. Ayrıca parkın bir noktasında sanatçı Nuh Akgün'e ait bir müze açılarak, müzenin içerisinde sık sık türkü dinletisi yapılacaktır.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ RES PROJESİ;

Yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak ve maliyeti düşük elektrik enerjini kullanarak devlet bütçesine katkı sağlamak, bunun yanında örnek teşkil ederek yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Proje sahası Yahşihan Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü arazisinde, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinin güneydoğusunda yer almaktadır. Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü RES Proje Sahasının bulunduğu alanın deniz seviyesinden yüksekliği ortalama 930 m. olan tepelerden oluşmaktadır. Arazi yüksekliği deniz seviyesinden yaklaşık 970 m. yüksekliğe ulaşmaktadır. Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü RES Proje Sahasında elektrik altyapısı bulunmamaktadır. Proje sahasına en yakın trafo istasyonu, yaklaşık 7.3 km güneydoğuda bulunan Kırıkkale Trafo İstasyonudur. Kurulması planlanan rüzgâr türbinlerinin elektrik altyapısına bağlanması için yaklaşık 7.3 km’lik bir enerji nakil hattının inşası gerekli olabilir. Ancak, projenin Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü arazisinde olması sebebiyle, 870 metre batıda dağıtım trafosuna bağlanma olasılığı bulunmaktadır. Bu olasılık proje maliyetini önemli ölçüde düşürecektir. Ayrıca bu projeyle bağlantılı olarak Yahşihan'ın muhtelif noktalarında yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi panelleri kurulacak, günümüzün en önemli sorunlarından olan enerji tüketimine bir nebze de olsa dur denilecektir.02.jpg

Yahşihan’da seçmen profili değişti. Hemen hemen her bölgeden insan var artık. Bu değişim seçimleri nasıl etkiler? Yahşihanlı seçmen sayısı azınlık olarak biliniyor. Yahşihanlı olmak artı bir kazanım getirir mi?

Yahşihan’ımız sizin de ifade ettiğiniz gibi yalnızca Yahşihanlıların değil, ilimizin ve ülkemizin birçok yerinden ilçemiz sınırları içine ikamet etmek üzere yerleşen hemşerilerimizden oluşan bir yerleşim yeri haline gelmiştir. Nereden gelmiş olursa olsun, Yahşihan ilçe sınırları içerisinde yaşayan her birey ve onların ihtiyaçları bizim belediyecilik anlayışımızın temelini oluşturmaktadır. Biz hizmete talibiz. İlçemizin adı Yahşihan ve ben de Yahşihanlıyım. Bu göreve talip olan, bu işe şahsım ve ekibimden daha hazırlıklı olduğunu iddia eden herkese destek olamaya da hazırım.

2 bin 500’ün üzerinde ev ziyareti yaptınız. İzlenimleriniz neler? Halkın sizden istekleri ne oldu?

Şair Eşref’in, “Niyeti halis olunca kişinin, hayır olur akıbeti her işinin” beytinde de ifadesini bulduğu üzere biz halis niyetlerle çıktık yola. Amacımız hizmet, hedefimiz gönüllere girmek. Bu amaç ve hedefimiz doğrultusunda 2014 yılından beri girdiğimiz her kapıdan insanların gönlüne dokunarak çıktığımızı düşünüyorum. Zira gözler yalan söylemez. İnsanların gönüllerine ne kadar dokunduğunuzu anlamanın en iyi yolu onların gözlerinin içindeki ışıltıyı ve gülümsemeyi görmektir. Ziyaret ettiğim her evden çıkarken ben o enerjiyi aldığıma inanıyorum. Elbette hemşerilerimizin ihtiyaçlarına yönelik talepleri oluyor. Allah bizlere o makamı nasip ederse, amacımızın “yönetmek değil, hizmet etmek olduğu” bilinciyle, halkımızın taleplerine azami derecede cevaplar bulacağımızdan şüphem yok.

Bu 2 bin 500’ün evden size yüzde kaçı oy verir?

Az önce de ifade ettiğim gibi biz hemşerilerimizin evlerine oy istemek için değil gönül köprüsü kurmak için giriyoruz. Gönlüne girmeyi başardığımız her kardeşimizle ömür boyu o iletişimi sürdürme niyetindeyiz.​

Seçimlere nasıl bir ekiple hazırlanıyorsunuz? Kimler var ekibinizde?

İkinci sorunuzda da ifade ettiğim gibi, Yahşihan’ımızı 5 hizmet bölgesinde planlayarak çalışmalarımızı organize ediyoruz. Her bölgeye ve birçok meslek grubuna hitap eden çalışma arkadaşlarımız; belediyecilik hizmetlerinde hanımefendilere verdiğimiz değeri göstermek ve onlara yönelik hizmetleri, onları daha iyi anlayacak hanımefendilerle sunmak üzere birlikte çalıştığımız hanımefendiler ve elbette genç kardeşlerimiz ekibimizin belkemiğini oluşturmaktadır. Ayrıca Yahşihan’ın en iyi hizmeti görmesi için bizlere destek olan bine yakın gönüllü arkadaşımız, kardeşimiz de çalışmalarımızda en büyük destekçilerimizdir.

Bize bir günlük çalışma programınızı açıklar mısınız?

Günlük hayatında uykuyla pek arası olmayan bir kardeşiniz olarak sabah namazıyla başlayan bir güne genelde sabah yürüyüşüyle devam ederim. Sabah kahvaltısının ardından, arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu günlük program doğrultusunda kurum ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ve toplantıların ardından akşam 18.30’da ev ziyaretlerine başlıyorum. Günlük ortalama 8-9 eve konuk olup onların çay-kahve sohbetlerine katılarak bir günümü tamamlıyorum.

Çok konuşuldu sormadan geçmeyeceğim. Bayanların sizin makam odanızda gün düzenlediği iddiaları hakkında ne söyleyeceksiniz? Gerçekten odanızı bayanlara gün yapmaları için tahsis mi ettiniz?

Daha önce farklı platformlarda da açıkladım, bir kez de sizin aracılığınızla açıklayayım. Eşim ve oğlumla birlikte öğlen vakti hastaneden Kaymakamlığa geldik. Zira öğle tatili bitmek üzereydi ve mesai başlayacaktı. O sırada İŞKUR aracılığıyla Kaymakamlıkta çalışan hanımefendilerin koridorda yemek yediklerini gördüm. Allah var, önce onlar bizi davet ettiler. Ben de yanımda eşim olduğu için rahatlıkla, kendilerine katılabileceğimizi, ancak koridorda değil, benim odamda yemeklerini yiyebileceklerini belirttim. Onlar da teklifimi kabul edip odada getirdikleri yiyecekleri yediler. Hatta bizler de onlara eşlik ettik. Bu arada hanımefendilerin birsinin ortamda fotoğraf çekip paylaşması üzerine kıyametler koptu.Oysa Sayın Cumhurbaşkanımız, “Makamlar bizlerin değil, halkındır” demiyor mu? Ne vardı bunda bu kadar büyütecek? Öte yandan bu olayda beni en çok üzen şey, konuyla ilgili olarak açılan soruşturmada o hanımefendilerin ifade vermeye gitmeleri oldu. Benim gitmem ya da verilebilecek bir ceza çok da umurumda değil, çünkü ben niyetimi biliyorum. Ancak o hanımefendilerin ifadeye çağırılmalarına çok üzüldüm.

Meclis üyelerinizi belirlediniz mi? Belirlediyseniz neye göre belirlediniz? Ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?

Evet, yavaş yavaş belirliyoruz. Kesin listeyi Ocak ayında açıklayacağız.

MHP ile Osman Türkyılmaz’ı yan yana getiren sebep nedir?

Sebepten ziyade sebepler desek daha iyi olur. Birincisi; “Hak, hukuk, adalet, Milliyetçi Hareket” düşüncesi. Hakka riayet edilmeyen, hukukun hiçe sayıldığı ve adaletin olmadığı yerde insanın var olması düşünülemez. İkincisi; Gönül birlikteliği. Milliyetçiliği ve vatanseverliği sloganların ötesinde hayatının her noktasına nakşetmiş bir kişi olarak Milliyetçi Hareket Partisindeyim.Üçüncüsü; Devlet Bey’in ülke siyasetindeki duruşunun siyaset üstü, adı gibi “Devlet Adamı” duruşu olması. Dördüncüsü: MHP’nin, “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” anlayışı.

Eşiniz ve çocuklarınız haricinde aile bireyleriyle ilişkileriniz nasıl? Sizin işlerinize müdahil olurlar mı?

Uzunca bir süredir kamuda görev yapıyorum. Bu sürenin büyük bir kısmı da Vakıf Müdürlüğüyle geçti. Bugüne kadar ailemden kimseyi benim işyerimde, işlerimin içinde gören olmamıştır. Zaten siyasi kararlarımı da ekibimle birlikte alırım. Bu konuda da ailemin asla dahli olmaz.

Birisinde aday adayı olarak diğerinde aday olarak mevcut belediye başkanı Ahmet Sungur’la bir rekabet içerisinde oldunuz. Ahmet Sungur’la nasıl bir diyalogunuz vardı?

Yeri gelmişken çok kıymetli yeğenim Metin Sungur’a bir kez Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. 26 yaşında, hayatının baharında kaybettiğimiz o aslan gibi babayiğit bizi gerçekten çok etkiledi. Dualar ettim kendisi için. Kolay bir kayıp değil. Allah anne ve babasına da sabır versin. Öte yandan Ahmet Sungur, benim akrabam. Babalarımız teyze çocuğu. Her şeyden önce biz düşman değil, rakibiz. Bunun çok iyi bilinmesi gerekir. Bizleri düşmanmış gibi görmeye ya da göstermeye çalışanlar şunu çok iyi bilsinler ki, “Atar atar da yar başında tutar” derler. Bizim akrabalığımız, kardeşliğimiz bakidir ve birbirimize olan muhabbetimiz de sevgi ve saygı ölçüleri içerisindedir.

Bir öncelik sıralaması yaparsanız en önemli üç projeniz nedir Yahşihan için?

Yahşi-Han Projesi (Kadınlar Hanı), Nuh Akgün Parkı Projesi ve Bulvar Projesi.

Sade vatandaş Osman Türkyılmaz kimdir? Neleri sever? Neler yapar? Nasıl birisidir?

Aslında bürokrat ya da siyasetçi Osman Türkyılmaz ile sade vatandaş Osman Türkyılmaz arasında hiç fark yoktur. Beni tanıyanlar bunu çok iyi bilirler. Çünkü günlük hayatımdaki hızlı, pratik, çözüm odaklı, hizmet ehli, mütevazı ve enerjik kişiliğimi iş ya da siyasi hayatımda da bire bir uyguluyorum. Her şeyden öte yapmacık olamadığım için karşımdaki insan da benim o anda neler hissettiğimi, ne düşündüğümü çok rahatlıkla anlayabiliyor. Sabah erken kalkan, hayata hep pozitif bakan, gülümsemeyi dünyadaki varlığının zekâtı sayan, insanlarla iletişim kurarken gönüllerine dokunmayı seven Osman Türkyılmaz, bürokraside de öyleydi, Allah nasip eder de Belediye Başkanı olursa o makamda da aynen o şekilde olacaktır. Doğayı çok seviyorum ve fırsat buldukça kendimi doğanın kollarına atıyorum. Çünkü ben ruhumdaki ve davranışlarımdaki doğallığı doğanın bizzat kendisinden aldığıma inanıyorum.

Son soru. Yahşihan Halkı sizin neden belediye başkanı seçsin?

Biz, şeffafız; olduğumuz gibiyiz. Biz, dün söylediklerimizi yarın inkâr etmeyeceğiz. Biz, eleştiriye ve yeni fikirlere kapımızı sonuna kadar açtık. Biz, en önemli vaat olarak dürüst ve adil belediyecilik anlayışıyla geliyoruz. Biz, kuru kavga ve gürültü değil, hizmet odaklı, proje odaklı siyaset ve yönetim anlayışından yanayız. Sizin vesilenizle bir kez daha Yahşihan halkına, Yahşihan sınırları içerisinde ikamet eden tüm hemşerilerimize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım. Bizim derdimiz halkımızın gönüllerini kazanmak. Dileğim odur ki, belediye başkanı olmadan önce gönüllerinizde yer bulan bir kardeşiniz olursam bu şehri hizmet etmem çok daha kolay olacaktır.

01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.