Bu meşale ilelebet sönmeyecek 

Bu meşale ilelebet sönmeyecek 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı renkli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda öğrencilerin sunduğu gösteriler izleyenlerden tam not aldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI 
19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda gerçekleşen törene; Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


ANITA ÇELENK SUNULDU, MEHTER EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ 
Mehter takımı eşliğinde çok sayıda öğrenci, polis ve vatandaş ilk olarak Kırıkkale Gençlik Merkezi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı´nda son bulan Gençlik yürüyüşüne katıldılar. Yürüyüşün ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının coşkulu bir şekilde okunmasının ardından Atatürk´ün Gençliğe hitabesi ve gençliğin Ata´ya cevabı okundu.


SAMSUN’DA ATILAN İLK ADIMIN MÜCADELESİ 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. İl Müdürü Alp “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun´da ilk adımını attıkları kurtuluş mücadelesinin 103´üncü yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale´den Kurtuluş Savaşına, Dumlupınar´dan Kıbrıs zaferine, Terörle mücadeleden 15 Temmuz´a kadar tüm şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah´tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum” dedi. 


BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞ DESTANIDIR
Müdür Alp, “Bugünü anlamak ve geleceğe bakabilmek için 19 Mayıs ruhunu iyi bilmemiz gerekir. 19 Mayıs başlangıçtır,  yeniden doğuştur, 9 Mayıs bağımsızlığına ve hürriyetine aşık olan bir milletin istiklal ruhunu tüm dünyaya haykırmasıdır. 19 Mayıs Samsun´da, Havza´da, Amasya´da, Erzurum´da ve Sivas´ta gaz lambası altında alınan kararlarla bir milletin özgürlük ve bağımsızlık ateşini yeniden yakmasıdır. 19 Mayıs Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasıdır. 19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun ve cesaretin ilk adımıdır. 19 Mayıs, Çanakkale´de başlayan tüm zorluklara, imkansızlıklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş destanıdır” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.


Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.