Belediyeden ev ekonomisine katkı sağlayacak proje

Belediyeden ev ekonomisine katkı sağlayacak proje
Kırıkkale Belediyesi tarafından başlatılan ve KOP’un destekleriyle, Kaletepe, Selimözer, Aşağı Mahmutlar ve Sanayi mahallelerine yapılan Mahalle Konakları’nın açılışı gerçekleştirildi.

MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK
Halen devam eden koronavirüs pandemisi nedeniyle temsili olarak sadece Kaletepe Mahalle Konağının açılışı gerçekleşti. Açılışa Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, mahalle sakinleri, İl Halk Eğitim Müdürü ve İŞKUR Müdürü katıldı. Mahalle kültürünün yaşatılmasının planlandığı Mahalle Konaklarında, başta ev hanımları olmak üzere, engelli vatandaşlar, çocuklar ve gençlerin faydalanacağı etkinliklerin yapılacağı açıklandı.

11 MAHALLE KONAĞI DAHA AÇILACAK
Önceki dönem kursiyerlerinin yapmış olduğu serginin de bulunduğu Kaletepe Mahalle Konağının açılışında konuşan Başkan Saygılı; “Maske, mesafe ve hijyen kuralarına uyarak kurslarımız başladı. 5 Mahalle konağımız şuan faaliyette, bu konaklarımızda başta kadınlarımıza olmak üzere, engelli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz. 11 Mahalle konağı da Gençlik Spor Bakanlığı ve KOP destekleri ile açılacak. Hanımlarımızın burada hazırladığı ürünler, yine bizim Kırıkkale Evlerimizde satışa sunulacak. Öğlenden sonra ise gençlerimiz bu konaklarımızda satranç, Kur’an-ı Kerim dersleri görecek” diye konuştu.
 


602a95d2ba895-mahalle konaklari (2).jpeg

602a95d2eeb27-mahalle konaklari (1).jpeg

602a95d372883-mahalle konaklari (3).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.