Baloğlu; “MKE özelleşmeyecek, özerkleşecek”

Baloğlu; “MKE özelleşmeyecek, özerkleşecek”
MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun özelleştirileceği konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baloğlu, “MKE özelleşmeyecek, özerkleştirilecek” dedi.

“SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE OTURTULACAK”
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, Türkiye’yi yakından ilgilendiren ve 16 Haziran 2021 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulan ‘MKEK’nin Anonim Şirket olması’ hakkındaki kanun teklifi üzerine açıklamalarda bulundu. Baloğlu; “Kurumun özelleştirilmesi bir yana daha da sağlam temel üzerine oturtulacaktır.” dedi.

“HÜKÜMETİ VE CUMHUR İTTİFAKINI SUÇLAMAK BASİTE KAÇMIŞTIR”
MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Birkaç gündür kanun teklifi ile ilgili özellikle kamuoyunda bir bilgi kirliliği olduğu görülmüştür. Bazı siyasi partilerin de miting düzenlemek suretiyle, siyasi beklenti içerisine girdiği konuşmalar, ifadeler ve iddialar tek tek incelenip not edilmiştir. Çözüm önerileri sunmak yerine hükümeti ve Cumhur İttifakı’nı yuhalamak biraz basite kaçmıştır. Netice itibariyle bünyesinde ve yönetimlerinde her zaman MKEK işçilerini barındıran MHP Kırıkkale Teşkilatları, önce kendi yönetiminde bulunan işçi kardeşlerimizin, çalışanlarımızın, endişelerini dinlemiştir. Daha sonra her siyasinin yapması gerektiği gibi MKEK Genel Müdürlüğünden randevu alıp, başta genel müdür yardımcıları olmak üzere kanun teklifi üzerine çalışan kurumun yöneticilerinden detaylı bilgi almıştır.”

“ÖZELLEŞTİRME İLE ÖZERKLEŞTİRMEYİ KARIŞTIRMAMAK LAZIM”
“Bu bilgiler, kanun teklifi ve bir takım araştırmalar neticesinde; öncelikle net olan MKEK kesinlikle özelleştirilmeyeceğidir. Özelleştirme ve özerkleştirmeyi karıştırmamak lazım. MKEK, anonim şirkete dönüştürülecek ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı olacak, yönetim kurulu başkanı bizatihi Milli Savunma Bakanı olacaktır. Kurumun özelleştirilmesi bir yana daha da sağlam temel üzerine oturtulacaktır. Mühimmat anlamında en büyük alım yapan Milli Savunma Bakanlığı daha net ve ihale prosedürleri ile uğraşmadan imalat talimatı verebilecektir.”

“KURUMUN HANTALLIĞI GİDERİLECEK”
“Diğer taraftan mavi ve beyaz yakalı personellerin özlük hakları her şart altında yasa ile korunacaktır. Buna ilaveten emsal kurumların özlük hakları ile ek haklara sahip olacaklar. Zamanla eriyen maaşlar artık yaşanabilir seviyeye gelecektir. Kurumun K.İ.T. olması münasebeti ile işçi ve memura sağlanamayan bazı maddi haklar yönetim kurulu kararı ile derhal çalışanın hanesine girecektir. Her çalışan ile istisnasız ve süresiz iş sözleşmesi yapılacaktır. Yine de MKEK, A.Ş.’de çalışmak istemeyen personele özlük hakları korunmak suretiyle ilgili bakanlık bünyesinde geçiş hakkı verilecektir. MKE’nin taşınmazları hazinede kalacaktır. Böylelikle kurum peşkeş çekilecek, satılacak, özelleşecek gibi safsatalar inandırıcılığını kaybedecektir. Kurumun en üst yöneticileri dahi sözleşmeye tabi olacak, yeni atama yapılana kadar geçici süre ile görevlerine devam edeceklerdir. KİT halindeyken bile devam eden modernizasyon çalışmaları hız kazanacak ve ek istihdam sağlanacaktır.
Hali hazırda devam eden milli projelerin birçok imalatı dün olduğundan çok daha fazla MKE A.Ş.’de üretilmeye devam edecektir. Kurumun hantallığı giderilecek, dinamik piyasa koşullarıyla rekabet edebilen hareket kabiliyeti yüksek bir kurum haline gelecektir.”

“DAHA VERİMLİ BİR KURUM”
“Açıklamaya çalıştığımız konular MKEK’nin anonim şirkete dönüştürülmesi ve yaşanacak olası sorunlara açıklık getirmek içindir. Yakın zamanda yasalaşması halinde Kırıkkale’miz özelinde hayata geçmesi planlanan, yatırım, projeler ve yeni istihdam imkanları kıymetli hemşerilerimiz ile paylaşılacaktır. MHP, can damarımız MKE ve çalışan işçi ile memurlarımızın haklarını savunmaya ve iyileştirmeye ant içmiştir. Bir zamanlar 30 bin işçi ve memur çalıştıran ve her geçen gün kan kaybeden göz bebeğimizin, daha verimli bir kurum haline gelmesi için yürütülen çalışmaların siyasi ikbal peşinde koşmadan uzlaşmacı ve üretken bir anlayışla takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.