Balışeyh Belediye Başkanından, Hz. İsa'lı Regaip Kandili kutlaması 

Balışeyh Belediye Başkanından, Hz. İsa'lı Regaip Kandili kutlaması 
Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, sosyal medyasında skandal bir paylaşıma imza attı. Dedelioğlu, Regaip Kandili kutlama mesajı yayınlarken, Hristiyanlığın merkezi figürü olan Hz. İsa heykeline yer verdi. 

KAPLAN'IN UYARISIYLA PAYLAŞIMI DEĞİŞTİRDİ 
Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İslam dini için çok önemli olan ve Müslümanlar tarafından Recep ayının ilk Cuma'sı olarak kutlanan Regaip Kandili için bir mesaj yayımladı. Dedelioğlu mesajında, "Konsun yine pervazlara güvercinler. Hu hulara karışsın aminler. Mübarek akşamdır gelin ey Fatihalar, Yasinler. Regaip Kandilimiz mübarek olsun." ifadelerine yer verirken, görsel olarak ise Hz. İsa'ya ait bir heykelin görselini tercih etti. Hristiyanlığın merkezi figürü olarak kabul edilen Hz. İsa'nın kandil paylaşımında yer alması tepkilere neden oldu. Yaklaşık 1 gün boyunca Dedelioğlu'nun sosyal medya hesabında duran paylaşım, bugün akşam üzeri kaldırılarak, başka bir paylaşımla değiştirildi. Başkan Dedelioğlu'nun görselini paylaştığı heykelin, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehri Corcovado Dağı üzerinde yer alan ve şehrin sembollerinen biri olan dev İsa heykeli olması da dikkatlerden kaçmadı.

BALIŞEYH BELEDİYE BAŞKANI ALİ DEDELİOĞLU KİMDİR?
Balışeyh Belediye Başkan Ali Dedelioğlu, 1965 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Balışeyh’te okuyan Dedelioğlu, liseyi Açıköğretim Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1990 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesü’nde sağlık teknisyeni olarak göreve başladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Ali Dedelioğlu, 2009 Yerel Seçimleri’nde Balışeyh Belediye Başkanı olarak seçildi. Dedelioğlu, o tarihten bu yana da belediye başkanlığı görevini yürütmektedir.


602ead1f84be7-3.jpg

602ead1f8d51d-2.jpg

602ead206090c-4.png

602ead206c26a-5.jpg

602ead209986d-7.jpg

602ead20a22bc-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.