Bakan Selçuk’tan LGS açıklaması

Bakan Selçuk’tan LGS açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) hakkında açıklamalarda bulundu. Selçuk, sınavın sosyal mesafeye uygun yapılabilmesi için kütüphane, yemekhane ve spor salonu gibi geniş alanların kullanılabileceğini ayrıca tedavi gören öğrencilerin de hastanede sınava girebileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUKLARI OKULDA SINAVA GİRECEKLER
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada, 2019 yılındaki sınava göre iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, “2019 yılındaki sınavda öğrencilerin sınav yerleri değişebiliyordu. Ancak bu süreçte öğrencilerin sınav yerlerini değiştirmiyoruz. Tüm öğrenciler şuanda kayıtlı oldukları okulda sınava girecekler. Böylece birçok öğrencinin yürüme mesafesinde olan okullarda sınava girmesini sağlamış olacağız.” dedi.

KİMLİKTE FOTOĞRAF ZORUNLULUĞU KALDIRILDI
Koronavirüs salgınını göz önünde bulundurarak sınav prosedüründe birçok değişiklik yaptıklarını belirten Selçuk, “Sınava girecek 15 yaşından büyük öğrencilerin kimlik belgelerinde fotoğraf olma zorunluluğu vardı. Ama koronavirüs sürecinde yaşanabilecek zorlukları göz önünde bulundurarak bu zorunluluğu kaldırdık. Ayrıca öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs tarihinde okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralıda kaldırdık, öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavda oturmaları gereken masaya konulacak.” dedi.

SPOR SALONLARI VE YEMEKHANLERDE SINAV YAPILABİLİR
Sınava giren tüm öğrencilere ücretsiz maske verileceğini belirten Selçuk, son olarak sınavı sosyal mesafeye uygun bir şekilde gerçekleştirebilmek adına, okulların kütüphaneleri, yemekhaneleri ve spor salonları gibi geniş alanların sınav için kullanılabileceğini belirtti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.