Aslan "Atalay ismi kaldırılmadı"

Aslan "Atalay ismi kaldırılmadı"
Geçtiğimiz hafta Kırıkkale gündemini meşgul eden üniversitenin giriş kapısında ki Beşir Atalay isminin örtülmesi ile ilgili Rektör Aslan’ın görüşünü aldık. Aslan ismin kaldırılmadığını söyledi.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Kırıkkale Üniversitesi giriş kapısında yer alan Prof. Dr. Beşir Atalay Kampüsü yazısı geçtiğimiz hafta Fuat Sezgin’in bir sözü ile kapatılmıştı. Konuya ilişkin olarak Ülkü Ocakları Başkanı Tolgahan Toraman yaptığı açıklamada Atalay isminin kaldırılması konusunda verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini söylemişti.  Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ise ismin kaldırılması diye birşeyin söz olmadığını vurguladı. 

ŞEHRİ VE ÜNİVERSİTEYİ ANLATACAĞIZ

2018-2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olduğuna dikkat çeken Aslan “Bu vesile ile gerek üniversitenin girişine gerekse de farklı bölgelere Fuat Hoca’nın özlü sözlerini asıyoruz. Beşir Atalay isminin kaldırılması diye bir şey sözkonusu değil. Sezgin’le ilgili bu yıl 600 etkinlik düzenlenecek. Bunların hepsinde Kırıkkale’nin adı geçecek. Biz koordinatör üniversiteyiz. Etkinliklerde Fuat Sezgin ve İslam Medeniyeti anlatılacak. Dünyanın farklı ülkelerinde Kırıkkale Şehri ve Üniversitesi’nin adı tanıtılacak. Üniversitemizi ve şehrimizi ne kadar iyi anlatabiliriz amacındanız. Bunun dışında ki yorumlar bizi ilgilendirmiyor. Şehrin de bizim çalışmalarımıza bu yönde yaklaşmasını bekliyoruz ” şeklinde konuştu.  


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.