81 kıta, 324 mısralık Kırıkkale şiiri

81 kıta, 324 mısralık Kırıkkale şiiri
Kırıkkale’nin yöresel şairi Ali Kaybal, kaleme aldığı, 81 kıta, 324 mısralık ‘Köy Köy Kırıkkalem’ şiiri ile Kırıkkale’yi tanıttı.

81 KITALIK KIRIKKALE ŞİİRİ
İki şiir kitabı ve birçok ödülü bulunan Kırıkkale’nin yöresel şairi Ali Kaybal, 81 kıta 324 mısradan oluşan ‘Köy Köy Kırıkkalem’ isimli bir şiir yazdı. İçerisinde Kırıkkale’nin tüm köylerine ve ilçelerine yer verilen şiir, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Ayrıca, ses sanatçısı Necati Tofur tarafından seslendirilen 81 kıtalık şiir dinleyenleri adeta mest etti. 

ALİ KAYBAL KİMDİR?
1956 yılında Kırıkkale’de doğan Ali Kaybal, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Yüksek öğrenimini ise Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamlayan Kaybal, devletin çeşitli kademelerinde memur, şef, müdür, daire başkanı ve müfettiş olarak görev yaptı. Bunlar haricinde profesyonel olarak şiir yazan Kaybal, edebiyat dünyasına 2 adet şiir kitabı kazandırdı. Ayrıca, şiirlerini kaleme alırken Dermani mahlasını kullanan Kaybal, Polatlı Belediye Başkanlığınca açılmış Kahramalık Türküleri Beste Yarışmasında ve Kültür Bakanlığı Beste Yarışmasında 3 ayrı ödüle layık görüldü.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.