5 maymun çiçeği vakası tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de şu ana kadar 5 maymun çiçeği vakası tespit edildiğini açıkladı. "4 hasta iyileşti, 1 hasta ise izolasyonda" dedi. Bakan Koca, maymun çiçeği virüsünün Türkiye için salgın riski taşımadığını söyledi.

  • Sağlık
  • 02 Ağustos 2022
  • 12:11
5 maymun çiçeği vakası tespit edildi

4 HASTAMIZ TAMAMEN İYİLEŞTİ
Dünya, maymun çiçeği virüsünün tehdidi altında. Peki, ilk vakanın 30 Haziran'da görüldüğü Türkiye'de tablo nasıl?  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel acil durum ilan ettiği virüsle ilgili son durumu paylaştı. Bakan Koca, "Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise izolasyonda. Sağlıkları yerinde, hiçbir sorun yok" diye konuştu.

"HATIRLATMA DOZLARININ YAPILMASINI ŞİDDETLE ÖNERİYORUM"
Maymun çiçeği virüsünün Türkiye için endemi ya da pandemi riski taşımadığını hatırlatarak sözü koronavirüs salgınına getirdi: "Koronavirüs salgınında ortaya çıkan ilk varyantlar daha güçlü ve hasar vericiydi. Omicron varyantı ise daha bulaşıcı ancak hastalarda hafif seyrediyor. Hatırlatma dozlarının yapılmasını şiddetle öneriyorum. Ayrıca özellikle ileri yaştaki vatandaşlarımızı mutlaka korumalıyız." Sağlıkçıların özlük haklarına ilişkin yönetmelik 15 Ağustos'ta devrede

SORUNLAR DAHA KOLAY ÇÖZÜLECEK
Bakan Koca'nın gündeminde sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar da vardı. Koca, "Yeni bir yönetmelik hazırladık. Adaleti temin etmeye, emeğe karşılığını vermeye odaklandık. Taslak, ilgili kurumların görüşlerine açıldı. Yakında yayınlanarak 15 Ağustos'ta devreye girecek. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti ile sorunlar daha kolay çözülecek " dedi.

 

İlginizi Çekebilir

İlk 6 ay anne sütü çok önemlidir

İlginizi Çekebilir

Bakan Koca’dan, kapanma ile ilgili açıklama

İlginizi Çekebilir

Bakan Koca: “COVID-19’dan artık korkmayın!”

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

43150

Akyön, yarış öncesi yönetim ekibine sıra gecesi düzenledi

Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Mısır’da tatil yapan turiste, köpek balığı saldırdı

Kırıkkale, uluslararası yarışta

Öztürk: “Türk Milleti kaosa hayır demiştir!”

Havalar ısındı, zehirli uğur böceği örümceği görüldü

SIRADAKİ HABERLER