Delice sele teslim oldu

Delice sele teslim oldu
Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış Kırıkkale’nin Delice ilçesinde etkili oldu. Yağışların kısa süre içerisinde sele dönüşmesi sonucu yollar çöktü, evleri su bastı, ilçenin altyapısında büyük zarar meydana geldi.

ALT YAPI VE ÜST YAPIDA CİDDİ ZARARLAR VAR
Kırıkkale’de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın etkisi ile Delice ilçesinde sel ve su taşkınları yaşandı. Selden büyük zarar gören Delice’de yollarda çökme meydana gelirken, ilçe altyapısı da büyük zarar meydana geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, “Samsun yolu kapalı ve yağışlar devam ediyor. Makine ile çalışma yaptık ve dereler geri doldu. Altyapıya da bakacağız. Evlerde su baskınları yaşandı. Ana hatta, ishale hattında, kanalizasyonda ve yağmur giderlerinde zarar var. Üst yapıda da sorunlar oluştu. TOKİ bölgesi ve 112 İstasyonu bölgesi girilmeyecek kadar berbat durumda.” dedi.

DSİ’DEN DERE ISLAHI İSTENDİ
Öte yandan Belediye Başkanı Turgut Özdem, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) sert çıktı. Özdem, daha önceleri DSİ’ye ilçede bulunan dere yataklarının yetersiz olduğunu dile getirdiklerini ifade etti. Ayrıca Özdem, daha önce DSİ’ye yolladıkları dilekçe ile ilçede dere ıslahı istediklerini ancak DSİ’nin konuya ilişkin bir çalışma yapmadığını da dile getirdi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.