Vergisiz telefonların detayları belli oldu

Vergisiz telefonların detayları belli oldu
Yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi ile ilgili tüm detaylar Resmi Gazete'de paylaşıldı.

BELLİ BİR YÜZDE KARŞILANACAK

Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilere cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44'ünü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sını destek olarak verecek.

telefon.jpg

KİMLER BAŞVURABİLECEK

Satın alım tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler başvuru yapabilecek.

telefon-001.jpg

9 BİN 500 LİRAYI GEÇMEYECEK

Satın alınacak cihazın vergiler dahil nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçemeyecek ve cihaz ikinci el olamayacak. Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması şartı da aranacak. Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da öğrenciye ait olması zorunlu olacak.

vergisiz-tel.jpg

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bilgisayar, cep telefonu ve internet desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapabilecek.

AYLIK 10 GB VERİLECEK

Verilecek internet desteği ise bir hatla sınırlı olacak. 12 ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 GB şeklinde yıllık 120 GB olarak verilecek. Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilemeyecek.
Öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde destek kesilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.