Nazarın Etkisinden Korunmak İçin En Etkili Dualar

Nazarın Etkisinden Korunmak İçin En Etkili Dualar
Nazar, birçok kültürde inanılan bir olgudur ve genellikle olumsuz enerjilerin ya da kötü niyetlerin insanlara zarar vermesi olarak tanımlanır.

Üzerinde Nazar Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Üzerinde nazar olduğunu düşünüyorsanız, bazı belirtiler bu durumu işaret edebilir. Bu belirtiler arasında aniden meydana gelen şanssız olaylar, sürekli talihsizlikler, ani sağlık sorunları veya enerji kaybı bulunabilir. Ancak, bu belirtiler başka nedenlere de bağlı olabilir, bu yüzden nazardan emin olmak için bir uzmana danışmanız önemlidir.

Üzerinde Nazar Varsa Hangi Dua Okunur?

Nazardan korunmak için en çok kullanılan dua, Ayetel Kürsi'dir. Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim'de yer alan bir ayettir ve güçlü bir koruyucu olarak kabul edilir. Bu dua, nazardan korunmanın yanı sıra genel olarak kötülüklerden korunmak için de okunabilir.

Nazar Duası Okunuşu:

"Nazar değmesin diye 7 defa Ayetel Kürsi okuyabilirsiniz. Okuma işlemi sırasında niyetinizi belirlemek önemlidir. Nazardan korunmak veya nazara maruz kalan bir kişiyi korumak amacıyla dua edebilirsiniz."

Nazar Duası Türkçe Meali:

"Ayetel Kürsi'nin Türkçe meali şu şekildedir: 'Allah! O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diridir, her şeyin koruyucusudur. Ne uyuklama ne de uyku O'na yakışmaz. Göklerde ve yerde olan her şey O'nundur. İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir? O, insanların önlerindekini ve arkalarındakini bilir. Dilediği kadarını da onlara öğretir. O'nun ilminden hiç kimse bir şeyi kavrayıp-kuşatamaz. O'nun kürsüsü, gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na ağır gelmez. O, yücedir, büyüktür.' (Bakara Suresi, 255. Ayet)"

Ayetel Kürsi Arapça Okunuşu:

"Ayetel Kürsi'nin Arapça okunuşu şu şekildedir:"

اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِندَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

Bu dua, nazardan korunmanın yanı sıra genel olarak kötülüklerden ve olumsuz enerjilerden korunmak için de kullanılabilir. Nazarın etkilerinden korunmak için düzenli olarak bu dua okunabilir ve inançla kullanılabilir.

Ayetel Kürsi Türkçe Okunuşu :

Bismillahirrahmânirrahîm.
Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm,
lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,
lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard,
men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,
ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,
velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,
velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.