Özgür Dönmez

Özgür Dönmez

Bir tas çorba

Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza açıl şifalar diliyorum.  Deprem karşısında ne kadar aciz ve savunmasız olduğumuzu bir kez daha gördük, inşallah yaralarımızı hep beraber sararak, milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak bu zor günleri atlatacağız. 
     Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği olarak deprem haberini aldığımız andan itibaren gerek yönetim kurulundaki arkadaşlar ile gerek bölgede bulunan arkadaşlarımız ile istişarelerde bulunduk. Bölgeye gönderilecek yardım malzemelerini bağlı olduğumuz Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AFAD ile koordine olarak, hayırseverlerin ve derneğimiz üyelerinin maddi desteği ile hazırladığımız yardım kolilerini AFAD’a teslim ettik. Kendi imkanlarımızla hazırladığımız seyyar mutfağı ve gönüllü arkadaşları göndererek “bir tas çorba “ ve “bir bardak çay” ikram ederek dernek olarak depremzedelerin yanında olduk.  Bir tas çorbanın bir bardak çayın ne kadar değerli ne kadar önemli olduğunu acıkmış, üşüyen insanların içini bir nebze olsun ısıttığını arkadaşlarımız anlata anlata bitiremedi hepsinden Allah razı olsun ama koordinasyon açısından daha planlı ve daha erken hareket edebilir miydi diye de düşünmedik değil! 
Çıkardığımız en önemli ders en kısa zamanda koordineli olarak deprem bölgesine ulaşmak, bunun da yolu afet olmadan hazırlığını yapıp afet anında ne yapacağımızı bilerek hareket etmek. Dernek olarak planlamamızı yaptık.  Hızlı bir şekilde afet bölgesine ulaşmak için dernek olarak afetlere hazırlık planlaması yaptık. Herhangi bir afet anında 1 saat içinde hazır hale gelebilecek araçlarımız, seyyar mutfağımız, ekipmanlarımız ve aşçılarımız ile Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yönlendireceği bölgeye hareket edeceğiz, bu durumu resmileştiren teklifimiz dilekçe ile Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ilettik, müdürlükten haber bekliyoruz, yeri gelmişken Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığına çağrıda bulunmak istiyorum! Özellikle bizim gibi gastronomi alanında faaliyet gösteren STK’ları belirlemeli, deprem olması beklenen illerde hangi STK nerde, nasıl faaliyet gösterecek ilçe ilçe, mahalle mahalle belirlenmeli deprem anında hiç vakit kaybetmeden yola çıkılarak görevli olduğu mahallede depremzedelere ihtiyaç duyduğu yemeği ulaştırmalı ülkemiz bir deprem ülkesi, kaçınılmaz tek gerçek deprem!  Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği olarak devletimizin ve milletimizin her zaman yanında olduğumuzu verilecek görev veya görevleri eksiksiz yerine getireceğimizi buradan taahhüt ediyorum.

Bu yazı toplam 12 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür Dönmez Arşivi