Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Hükümetten doğru adım

Uzun zamandır toplumumuzda çok büyük rahatsızlıklara sebep olan göç meselesinin Cumhurbaşkanımız tarafından öncelikli mesele olarak kabul edilmesi bir nebze gönüllere su serpti. Muhacir ensar yaklaşımı ile topraklarımızın göçmenlere açılması, ucuz işçilik imkanlarına da kapı aralamış, bu durum işverenlerin çok hoşuna gitse de toplumumuzun bazı kesimlerinde infiale sebep olmuş, vatandaşlarımızın bir çok kesimini rahatsız etmişti.

Hükümetimizin mülteci yaklaşımında şuan ki tutumu toplumumuzun birçok kesimi tarafından olumlu karşılanmakla birlikte, bu tutum birçok rahatsızlıkları da ortadan kaldıracaktır. Oturum belgesi olmayan, kaçak olarak vatanını bırakıp başka bir vatanda yaşama arzusunda olan, belirli bir zaman dilimi içinde ülkemizde yaşayarak sonra ülkemizi kendi ülkeleri imiş gibi kullanarak birçok kesimi rahatsız eden, huzur bozan, güven duygularımızı kaybettiren bu topluluğun tez zamanda kamplara gönderilmesini toplumumuz da elzem olarak görmektedir.

Kültürlerimizin, ahlak, yaşam, örf ve ananelerimizin farklılık kaydettiği bazı düzensiz göçmen gruplarının toplum huzurunu bozduğu, bazı rahatsız edici davranışları sebebi ile ahlak kavramlarının yok edilmesine yönelik hal ve davranışların toplumumuz insanında ki vermiş olduğu huzursuzluk aşikardır. 

Hastanelerimizde ukala tavırları, devlet dairelerinde pervasız hareketleri kamu görevlilerini de çileden çıkarmış, vatandaşlarımızın samimi yaklaşımları, cömert davranışları, yardımsever hareketleri belirli zaman dilimi içerisinde göz ardı edilmiş, vatandaşlarımız bazı bölgelerimizde ikinci sınıf muamelesi ile mülteci durumuna düşürülmek istenmiştir.

Kadim Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve toplumumuzun bu davranışları, yardımlaşma içgüdüleri, paylaşma arzuları, bazı kesimlere de rant kapısı olmuş rahat hayatlarını daha da rahatlatmış, ek gelir kapısı olmakla birlikte bu grup şuan ki durumdan fazlası ile memnun görünmektedir.

İvedilikle Türkiye Cumhuriyetinde oturum izni olmayan, suça karışmış, oturum hakkına sahip olduğu il dışında yaşayanlar, kaçak yolla vatanımızda bulunanların sınır dışı edilmesi elzem hale gelmiştir. Bu durum vatandaşlarımıza da ekonomik refah sağlayacağı gibi misafir perverliğimizi hiçe sayanlara da bir ders niteliğinde olacaktır.

Ucuz işçilik azalacak, devletimiz tasarruf sağlayacak, refahın bir nebze artacağı bir sürece kapı aralayacak olan bu adımı canı gönülden desteklediğimi, bu olumlu adımında vatandaşlarımız arasında memnuniyet oluşturduğunun bilinmesini isterim.

Siyasi gündemin çok hızla değiştiği, zamanında yapılan bazı açıklamaların, açıklama yapanlar tarafından günümüz itibari ile reddedildiği, insanların çok hızla görüş değiştirdiği, eski sabit fikirlerin ortadan kalkarak insanımızın yeni görüşlere doğru yelken açtığı bu yeni dönem hakkımızda hayırlar getirsin diyerek okuyucularıma selam ederim.
 

Bu yazı toplam 5 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi