Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Kan'al İstanbul!

     İnsanların yaşam koşulları zorlanırken, yaşamış oldukları sıkıntılar içinden çıkılmış bir hal alırken, her gün bir şeylere zam haberlerini televizyonlar haykırırken, yaşam standartları önceliklerimiz arasından çıkartılıp, kanal İstanbul meselesinin gündemin birinci sırasına oturması, Libya'ya asker gönderme görüşmelerinin televizyon kanallarında birinci sırada olması bizim hayatımızı kolaylaştırmamakla birlikte, ailelerde facia üzerine facia yaşanmakta.

     İstanbul'da çocuk okutmak inanın ailelerin canından can kanından kan almakta. Öğrenci yurtlarında uygulanan yeni yönetmelikler öğrencileri sıkıntıya sokmakta birçok öğrenci bu yüzden öğretim hayatına son vermekte. Yemeklerin kısıtlı olarak verilmesi, ikinci yemek fiyatlarının fahiş fiyatlar ile öğrencilere dayatılması kabul edilir bir durum değildir.

     Öğrencilerin burslarının haber verilmeden krediye çevrilmesi, öğretim üyelerinin yazmış oldukları kitapları zorla öğrencilere dayatmaları, karşıt görüş sergileyen öğrencilerin sınıflarda keyfi olarak sınıfta bırakılarak hem öğrencinin bir senesinin yok olmasına, çocuğunu okutan ailelerin bir yıllık kazançlarının gaspı anlamına gelmektedir.

     Asgari ücretin aylarca tartışması sürerken kanal İstanbul meselesinin dedim oldu şeklinde konuşulup karara bağlanma çabaları, iktidarların hiç bir zaman tabana tam anlamı ile değer göstermediğinin açık bir göstergesi değil midir.

      Kanal İstanbul'un yapılması ülke ekonomisine ne kazandıracağı noktasında çok bir bilgim olmamakla beraber, bildiğim net bir konu Kanal İstanbul bizlerden kan alacak gibi görünmekte. Kanal İstanbul’un masraflarının bizlere zam olarak yansıyacağı aşikar olarak gözler önünde durmakta.

     Yıl sonu enflasyonlarının sürekli düşük çıkması memur ve emekliye verilecek olan zammı ortadan kaldırmakla beraber bu komik enflasyon zam artışı yaklaşımı toplumun her kesiminin canını fazlası ile yakmakta, insanlara bıkkınlık vermekte, insanların birbirlerine olan sevgi, sadakat, güven kelimelerini ortadan kaldırmaktadır.

     Kanal İstanbul projesi bizlere şunu göstermiş ki, bu gün zor geçen günlerimiz yarınlarımızın da çok çok zor geçeceğini gözler önüne sermekte. Allah olmayanın yardımcısı olsun, olanların ellerinde ki malı koruma aklı versin, Rabbim zekatını vermeyen zenginlere kahrından versin ki ahrette hesabı olsun, kazandığını ihtiyaç sahipleri ile paylaşanlara da çok versin ki kendi kazanırken mutlu dağıtırken de mutlu olsun. Vesselam.

Bu yazı toplam 6 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi