Kırıkkalespor ve kongre süreci 

Kırıkkalespor, tarihi bir sürece giriyor. Mevcut Başkan Veli Uca bırakmak istiyor. Devam edebilir mi? Herhangi bir engel yok.  Kendisine bağlı. Bana hem Kırıkkale TV’de hem de özelde “Kesinlikle bırakacağım” dedi. Şu ana kadar bildiğimiz 3-4 aday var. Eski başkanlardan Metin Karakuş, İş İnsanı Serkan Kocaoğlu ve Erhan Sarı. Bir ara Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Koray Arslan’ın da adı geçmişti. Başka aday var mı bilmiyorum. 
Ancak ne olursa olsun kulüp başkanına Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı karar verecek.  Konuşmadım, görüşmedim ama hissettiğim bir şey var. Bence Başkan Saygılı, mevcut Başkan Uca’nın devam etmesini ister. Çünkü sorunsuz bir 3 yıl geçirdi. Uca, borçsuz ve iyi bir seviyede kulüp yönetti. Bu durum Başkan Saygılı’nın istediği bir şey. Üstüne bir de önümüzde yerel seçim var.
***
Ne olacak peki? Ne olacak değil de, nasıl olması gerektiğini yazayım.  Kırıkkalespor, bugün acil başkanını kâğıt üzerinde seçmeli. Hemen hocasını göreve getirip, kongreye seçilecek başkanla gidilmeli. Hatta kongre de ön sözleşmesi yapılmış futbolculara imzalar attırılmalı. Sezon açılışı ve hazırlıklar başlamalı. Kısacası çok ama çok az zamanımız var.  Çünkü bu sezon geçmiş 3 sezondan çok daha acımasız olacak. Çok para harcayanın veya çok az para harcayanın değil. Zamanında makul mantıklı takım kuranlar başarılı(şampiyon) olur. Yukarıda saydığım hiçbir gelişme şuan için yok. Zaman aleyhimize işliyor. Korkarım takım sezona hazırlıksız girerse, küme düşebilir. Dedim ya acımasız olacak.
***
    Biraz geçmişe gidelim. Kırıkkalespor’u 2019-2020 sezonunda yeniden 3. Lige çıkaran başta Başkan Mehmet Saygılı olmak üzere, o dönem yönetici olan 8-10 kişinin başarısıdır. Teknik heyetin, futbolcuların ve taraftarın emeği de unutulmamalıdır. O dönem nasıl kulübün kaderini Başkan Saygılı değiştirdiyse, bugünde kulübün kaderi Saygılı’nın elindedir.  Uzun yıllardır kulübe nakdi ve ayni yardım yapan Saygılı, bugün sadece destek değil, başkanın kim olacağına da karar verdiği için mecburen onu beklemek zorundayız. Saygılı’nın önünde bir yerel seçim varken, asla hata yapmak istemez diye düşünüyorum. Yani hem doğru kişiye yönetimi verecektir hem de desteğini kesmeyecektir. Fakat mevcutta bazı sorunlar var. Şu an kulübün 2.5 Milyon TL borcu var. Bu borç aslında klasik sezon sonu futbolcu borçlanmaları... Gayet doğal. Fakat kim ödeyecek? Sorun bu!  Öğrendiğim üzere bazı futbolcular parasını almak için Federasyona başvurdu. Şayet gününde ödeme yapılmazsa transfer yasağı başlayacak. 
***
Bütün yazdıklarımdan özetle… Acil önlem alınmalı ve Kırıkkalespor göz göre göre küme düşmesine göz yumulmamalı. Kırıkkalespor’a hangi yönetim gelirse gelsin aslında şanslı. Fakat bu şansı görmesi ve değerlendirmesi lazım... Değilse küme düşerek, uzun yıllar kötü anılır. Birde şu an takımı bilmeyen ve futbolun eko-sisteminden anlamayan bir çok kendini bilmez konuşup duruyor. Ne diyor? “Takım şampiyon olsun” Herkes ister ama realite öyle değil. Bugün Kırıkkale şehir olarak ne 2. Lige, ne de üstüne hazır değil. Olamaz. Olmaz. Tesis yok. Para yok. Alt yapıdan futbolcu satışı yok. Umursayan yok. Düşman çok! 
***
Peki, ne yapılmalı? Nasıl olmalı? İlk önce tesis ve kamp alanları kurulmalı. Teklif ediyorum. Buna en uygun yer; şehrin kuzey veya doğu kesimlerinde ormanlık arazileri... Ormanlık arazi derken, ağaçları kesmeyeceğiz tabii. Ormanlık alanlar kamp için en uygun yerlerdir. Boş arazi ve ormana yakın kurulacak tesislerde otel ve diğer ticari alanlar kurulmalı. 
***
En az 3 yıl sportif başarı beklemeden alt yapı yatırımı ve taraması yapılmalı. Sadece Kırıkkale değil, tüm Türkiye’de futbolcu araştırması yapacak ekip ve sistemi kurulmalı. Kırıkkalespor, siyasal bağımlılıktan kurtarılmalı. Saygın ve kültürel kimliğe kavuşmalı. Kendi gelirini kendi yaratabilmeli. Hiçbir organa maddi olarak bağımlı olmamalı. Şehir Kırıkkalespor ile kucaklaşmalı. Herkesin ortak paydası olmalı. Kavga değil, birliktelik sağlanmalı. Ülke genelinde rol model kulüpler örnek alınmalı.
***
Bana göre Rol model alınacak kulüpler: Altınordu, Ankaragücü, Konyaspor, Gaziantep FK, Adana Demir, Kayserispor, Samsunspor, Manisa FK, Göztepe, Çorum FK… Bu takımlar tesis ve futbolcu üretiminde çok önemli işler başardı. 

- Peki bizim neyimiz eksik?

Bu yazı toplam 15 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadir Yahşi Arşivi