Kapalı işyerlerine fatura düzenlenmeyecek

Kapalı işyerlerine fatura düzenlenmeyecek
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) , yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsmaında, kapalı işyerlerine fatura düzenlenmeyeceğini duyurdu.

Gazetekale.com / Yasemin Can

BELİRLİ BÖLGELER İÇİN, BELİRLİ BİR SÜRE
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kapalı işyerleri için kıyasen fatura düzenlemeyeceğini, uygulamanın belirli bölgeler için belirli bir süre geçerli olacağını duyurdu. 

HİÇ KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK
Konuya ilişkin açıklama yapan EPDK, “ Bir tüketicinin, bir saha çalışanının hayatı bütün düzenlemelerden daha değerlidir ve bu düzenle insanımızın sağlığı için yapılmıştır. Rutin sayaç okumaları devam edecek ancak kapalı işyerleri için kıyasen fatura söz konusu olmayacak. Kıyasen fatura uygulaması belli bölgeler ve belli bir süre için geçerli olacaktır. Hiç kimse mağdur edilmeyecektir. Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın yada  2 yılın bütün aylarının ortalaması değil, son 2 yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak belirlenecektir. Örneğin mayıs ayı için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yılı mayıs aylarına ilişkin kullanım yerinin tüketim ortalaması alınacaktır.” ifadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.