Yurtdışı Sağlık Turizmi

Yurtdışı Sağlık Turizmi
 Haber Merkezi
Dünya üzerinde bir yerden başka bir yere ulaşım çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. İnsanlar bu ulaşım kolaylığını her türlü konuda olduğu gibi sağlık konusunda da kullanmaktadır.

Yurtdışı Sağlık Turizmi

Dünya üzerinde bir yerden başka bir yere ulaşım çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. İnsanlar bu ulaşım kolaylığını her türlü konuda olduğu gibi sağlık konusunda da kullanmaktadır. Sağlık hizmeti daha iyi şekilde sunulan bir ülkeye bu hizmeti almak için gidilebilmektedir. Yurtdışı sağlık turizmi olarak adlandırabileceğimiz bu hizmet çeşidi artık ülkemizde de çok yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Farklı ülkelerden sağlık sorunlarını halletmek ve tedavilerini burada yaptırarak ülkelerine dönmek isteyen kişilere çeşitli hizmetler sunulmaktadır. Sağlık turizmi olarak ifade edebileceğimiz bu hizmetlerde hastaların karşılanması, ikamet yerlerinin ayarlanması, tedavilerinin yapılması ve yeniden ülkelerine dönmesi şeklinde sunulmaktadır.

Sağlık amaçlı yapılan bu ziyaret sadece hastaneye yatış ve burada tedavi görme şeklinde yapılmamaktadır. Başka bir ülkenin güneşinden, termal sularından, iklim şartlarından, temiz havasından yararlanmak gibi doğal turizm kaynakları da sağlık turizmi içerisinde değerlendirilmektedir. Yurtdışı sağlık turizmi bir ülkenin sağlık sisteminden, doktor ve hastanesinden yararlanmanın yanında rehabilite amaçlı o ülkenin doğal güzelliklerinden de faydalanma olarak değerlendirilebilir.

Yurtdışı Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık insan için en değerli varlık olarak görülmektedir. Sağlığın kaybedilmesi halinde bir an önce tedavinin başlaması ve yeniden sağlığa kavuşma yapılması gereken şeydir. Bunun yanında hasta olmadan önce tedbirlerin alınması veya hastalığın iyileşmesinden sonra kişinin toparlaması da sağlık çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bu kişinin kendi ülkesinde yapılabildiği gibi başka bir ülkeye gidilerek de yapılmaktadır. İşte kişilerin bu şekilde özel bir sağlık hizmeti almak üzere başvurdukları hizmet türüne sağlık turizmi denilmektedir. Farklı bir ülkeden gelenlere verilen hizmete de yurtdışı sağlık turizmi denilmektedir.

Ülkemizde verilen yurtdışı sağlık turizmi hizmetleri şu şekilde gruplandırılmaktadır:

• Medikal turizm, tıp turizmi

Bu sağlık turizminde hastalar hastaneye gelerek burada muayene, gerekli tedavi ve ameliyat gibi hizmetleri almaktadır. Bu şekilde verilen hizmete yurtdışından gelen hasta ülkemizde bir hastaneden randevu alarak burada gerekli tedavinin veya ameliyatın yapılmasını istemektedir. Hasta ve yakınları bu tedavi için ülkemize geldiklerinde görevli kişiler tarafından alınıp tedavi süreçleri başlatılır. Bu süreçte kişilerin tüm ihtiyaçları karşılanır. Tedavisi tamamlanan kişiler sağlıklı bir şekilde ülkelerine gönderilir. Bu hizmetlerin karşılığında gelenler belli bir ödeme yaparlar.

• Yaşlı turizmi

Yaşlılığın getirdiği bazı sıkıntıların giderilmesi ve yaşlı kişilerin geriatrik tedavi görmesi için gelmesidir. Bu kişilerin tedavileri biraz daha uzun sürmektedir.

• Termal sağlık turizmi

Ülkemizde yer altı suları şifalı sular olarak değerlendirilmektedir. Bu suların sağlık üzerinde olumlu etkileri kanıtlanmıştır. Ülkemizin farklı noktalarında farklı rahatsızlıklara iyi gelen sıcak su kaynakları üzerinde tesisler kurulmuştur. Yurtdışı sağlık turizmi kapsamında, rahatsızlıkları olan kişiler bu tesislerde ağırlanarak iyileşmelerine yardımcı olunur.

• Engelli turizmi

Bedeninde engeli bulunan kişilerin bu engellerli ile birlikte yaşamaları konusunda rehabilite edilmeleri konusunda yardımcı olmak veya engel durumunun giderilmesi için fizik tedavi gibi tedavilerin uygulanması bu hizmetler kapsamında yapılmaktadır. Bu kişilere uzun süreli konaklama, sosyal etkinlik, temiz havası olan doğal ortamlarda etkinlikler yapılması gibi hizmetler de sunulmaktadır.

Yurtdışı Sağlık Turizminde Ülkemiz Neden Tercih Ediliyor?

Sağlık hizmetleri gelişmiş ülkelerde çok daha fazla önemsenmektedir. Ülkemizde de sağlık alanında çok büyük gelişmeler yaşanmıştır. Gelişmiş ülkelerin bu sağlık hizmetlerinde az gelişmiş ülkelerdeki kişilerin yararlanmak istemesi çok doğal bir durumdur. Bunun yanında bazı gelişmiş ülkelerde sağlık masrafları çok yüksek olmaktadır. Bu sebeple gelişmiş ülkelerden sağlık masrafları çok uygun olan ülkemize gelişler söz konusu olmaktadır. Yurtdışı sağlık turizmikonusunda ülkemiz planlı bir çalışmaya sahiptir. Sağlık kurumları kendi bünyesinde bu konuda bir planlama yaptığı gibi sağlık turizmi eğitimi de okullarda verilmektedir.

Ülkemizin yurtdışı sağlık turizminde çok fazla tercih edilmektedir. Bu yoğun talebin birçok sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

• Ülkemiz birçok ülke için ulaşım bakımından çok uygun bir noktadadır. Avrupa, Asya, Afrika gibi ülkelerden çok kolay şekilde ülkemize ulaşmak mümkündür.

• Sağlık hizmetlerinin maliyeti Avrupa ülkelerine göre çok daha uygun olmaktadır. Bu sebeple Avrupa yerine ülkemizde bu hizmet alınmaktadır.

• Ülkemizde sağlık turizmi eğitimi yapılmakta ve bu alanda işgücü potansiyeli bulunmaktadır. Yani gelen kişilerle ilgilenme ve onlara davranış bakımından sorun yaşanmamaktadır.

• Ülkemiz ekonomik, politik bakımdan birçok ülke ile işbirliği içerisindedir. Bu işbirliği sağlık hizmetleri konusunda da yapılmaktadır. Karşılıklı anlaşmalar çerçevesinde birçok ülke sağlık hizmetleri konusunda ülkemizi tercih etmektedir.

• Sağlık hizmetleri bakımından uluslar arası standartlara uygun çalışmaların yapılması ve ileri teknoloji düzeyinde hizmetler sunulması.

Bütün bu sebepler ve gelişmeler ülkemize sağlık amaçlı gelen turist sayısının her geçen gün artmasını sağlamaktadır. Gelen bu turistlerin karşılanması, konaklama ve tedavi sürecinde ilgilenmek üzere eğitim almış kişiler bulunmaktadır. Bu kişiler hasta, yaşlı veya engelli olan kişilerin sıkıntısız bir şekilde buradaki işlemlerinin yapılmasını sağlamaktadır. IntClinics sizlere bu konuda yardımcı olmak için sizleri site ziyaretine beklemekte ve profesyonel yurtdışı sağlık turizmidanışmanlık hizmetlerinde yardımcı olmaktan memnun olur.

Yurtdışı Sağlık Turizmi Hizmetini Kimler Verebilir?

Sağlık alanında uluslar arası hizmet sunabilmek için bazı özelliklere sahip olma şartı bulunmaktadır. Sağlık turizmi alanında bu hizmetlerin sunulabilmesi için Joint CommissionInternational (JCI) belgesine sahip olmak gerekmektedir. Bu akreditasyon sahibi kurum ve kuruluşlar yurtdışı sağlık turizmi hizmeti sunabilir. Bu belgenin alınabilmesi için kurulan tesislerin JCI belgesinde uygun şartlarda olmalı. Ülkemizde JCI akreditasyonuna uygun olana ve bu hizmeti sunan hastaneler, kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Bu hizmet daha çok İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Çanakale, Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya gibi illerde yapılmaktadır. Burada bulunan hastanelerin yanında termal tesisler de bu belgeye sahip olarak sağlık hizmeti sunmaktadır. Özellikle termal suların bulunduğu illerde bu şekilde hizmet sunan oteller ve tesisler çok sayıdadır.

Daha fazlası için lütfen intclinics.com adresinden iletişime geçerek bilgi alınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.