Yolcular bizim emanetimizdir 

Ulaşım ve seyahat sektöründe faaliyet gösteren Gümüş Turizm, yolcularına kaliteli, güvenli taşıma imkanı sunuyor.

OĞUZHAN GÜMÜŞ: “UZAKLARI YAKIN EDİYOR, BABALARI ÇOCUKLARINA, SEVENLERİ SEVDİKLERİNE KAVUŞTURUYORUZ. BU SEKTÖR KİMİNE GÖRE SEYAHAT, BİZİM İÇİN İSE EKMEK PARASI” 


MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK BİZE GURUR VERİYOR 
İlkokul çağlarında fırsat bulduğu her yere otobüs resmi çizerek hayal kuran ve üç kuşaklık mesleği kardeşleriyle birlikte sürdüren Gümüş Turizm sahiplerinden Oğuzhan Gümüş, bugünlere nasıl geldiklerini, seyahat sektöründe yaşadıkları sorunları ve yolcuların konforu için yaptıkları çalışmalarını Gazetekale’ye anlattı. Gümüş, “Yolcularımızı gidecekleri yere sağ salim götürmek bizlerin en büyük mutluluk kaynağı. Milletimize hizmet etmekten daha gurur verici ne olabilir.” İşte o röportaj; 

Gümüş turizm nasıl kuruldu? Bugünlere nasıl geldiniz?
“Yıllar önce dedem köyden şehre at arabasıyla taşımacılık yaparak bu sektörde ilk adımı atmış. Sonrasında babam taksicilik, minibüsçülük yaparak ulaşım ağını daha da genişletmiş. 9-10 yaşlarındayken hatırlıyorum 302 otobüsümüz vardı. İşte o zamandan itibaren muavinlik yaparak bugünlerin hayalini kurmaya başladım. 2001 yılında işletmemizi, kardeşlerimizle Kırıkkale’de açmanın mutluluğunu yaşadık. Babamdan Allah razı olsun şoför yevmiyesiyle büyüttü bizleri ve bugünlere geldik.”

Vatandaş size ilgi gösteriyor mu? Sizin yolculara bakış açınız nedir?
“Yolcular bizim önce emanetimiz, sonra da ekmek paramızdır. Allah’a çok şükür halkımız bizlere ilgi gösteriyor. Ankara-Kırıkkale arasında taşımacılık yapıyoruz. Bu yollar eskiden sıkıntılıydı. Artık milenyum çağında yaşıyoruz, bazı şeylerin değişmesi gerektiğini düşünerek, her yaptığımız çalışmayı yolcumuzun memnuniyetini ön planda tuttuk. Otogar içerisinde bulunan firmalarla sorunların çözümü noktasında birliktelik sergiledik. Çok şükür her alanda güvenli ve kaliteli yolculuk imkanını başarılı şekilde sunmuş olduk.”

Gümüş Turizm’i gelecekte nerelerde görmek istersiniz?
“Dedemin at arabasıyla yaptığı taşımacılıktan bugüne Allah’a şükürler olsun ki 30’a yakın araç filosuna sahip olduk. Şükür ederek, sabır, alın teri ve helaliyle kazanmanın gayretindeyiz. Ülke genelinde taşımacılık sektöründe iyi bir isim yapmış bir turizm şirketi olarak görmeyi çok istiyorum. Kardeşlerimin burada payı çok büyük. Hep birlikte çalışarak güzel işlere imza atmanın çabasındayız.”

Müşterilerinize sunduğunuz kalite istediğiniz seviyede mi?
“Gelişen teknolojiye karşı ister istemez eksikliklerimiz ortaya çıkıyor. Eksikliklerimiz biter ya da bitti diye bir şey diyemeyiz.  Her zaman daha üst seviyelere nasıl çıkartırız onun çabasındayız. Üniversite öğrencilerine daha öncesinde servisler yapıyorduk ve şuanda yeni bir sistem geliştirdik. Onlara destek olmak amacıyla 6 yolculuk yapana 1 yolculuğu biz hediye ediyoruz. Vatandaşlarımız için ise yıllardır devam eden 9’u sizden 1’i bizden kampanyamızı da sürdürüyoruz.”

Sektörünüzde ne gibi sorunlarınız var? Talepleriniz nedir?
“Bizim sektörümüzün geçmişte olduğu gibi bugünde sıkıntıları devam ediyor. Enflasyon artışıyla, mazot fiyatları, yedek parça fiyatları arttı. İstihdam sağlıyoruz, çeşitli giderlerimiz var. Bu giderleri biletlere yansıtamıyoruz, yansıtırsak bu sefer vatandaş mağdur oluyor. Bu artışları müşterilerimize en asgari şekilde yansıtıyoruz. Güvenlik güçlerimize çok teşekkür ederim. Her zaman bizim yanımızdalar ve bizim destekçimizler. Onlarda güvenli bir yolculuk yapmamız için mücadele veriyorlar. 

Nasıl bir aileden geldiniz? Merhum kardeşiniz Yasin nasıl biriydi?
“Biz orta halli kendi geçiminde olan bir ailenin çocuklarıyız. Kardeşlerimizle ayrı ayrı odalarımız olmadı. Sobanın kenarında kanepelerde ayaklarımızın ucunda uyuduk. Küçüklüğümüzde yaşadığımız o anılar çok tatlıydı. Yasin ise çok merhametli, çalışkan, işini layıkıyla yapan bir insandı. Bizim için çok kıymetliydi Allah bizden daha çok seviyormuş ve yanına aldı.”

Otobüsçünün eşi, çocukları nasıl olur? Nasıl davranır?
“Otobüsçünün eşi oda otobüsçü oluyor, oda otobüsle ilgileniyor. Tabi ister istemez çocuklarımız da otobüsü seviyor. Örneğin bir yere gittiğimiz zaman gümüş turizm yazılı arabaları görünce hepsi bir heyecanı kapılıyor, ‘bizim otobüsler gidiyor’ baba diyorlar. Sonuçta bu iş, bizi muhannete muhtaç etmeyen ekmeğimizin, helal kazancın kapısı.”

Kırıkkale sizin için ne ifade ediyor? Kırıkkale’yi seviyor musunuz?
“Biz bu topraklarda doğduk, büyüdük. Tabi insan ekmeğini kazandığı memleketi sevmez mi? Kırıkkale’yi çok seviyorum. Kırıkkale bize sabrı, çok çalışmayı, alın terini, helal kazancı kısaca bizim için çok şeyler ifade ediyor. Her caddesinde, sokağında, her yerinde hatıramız var. Bunun için Kırıkkale’ye daha faydalı olmaya çalışıyoruz. Bütün yatırımlarımızı Kırıkkale’ye yaparak vefamızı göstermenin çabasındayız.”

Haber: Ahmet Gökdemir


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya