Yoğurdun faydaları nelerdir? Ne kadar yoğurt tüketilmedir? Yoğurt kilo verdirir mi?

Yoğurdun faydaları nelerdir? Ne kadar yoğurt tüketilmedir? Yoğurt kilo verdirir mi?
Geleneksel yiyeceklerimizden biri olan ve hatta dünya literatürüne ‘Yogurt’ ismi ile giren, sofralarımızın baş tacı yoğurdun faydaları anlatmakla bitmeyecek kadar çok. Zengin mineral ve vitamin kaynağı olan yoğurt, tepeden tırnağa tüm organlarımıza katkı sağlıyor. Peki, yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt ne kadar tüketilmelidir? Yoğurt kilo verdirir mi? Tüm bu soruların cevabı haberimizde. 

YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR?
İlk olarak, MÖ 5 bin ve 4 binli yıllarda Mezopotamya’da yapıldığı düşünülen yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucu elde edilen yüksek besin değerli bir süt ürünüdür. Sade olarak yenilebilen yoğurt, meyveli olarak da tüketilebilir. Ayrıca yoğurttan meze ve yemek de yapılabilir. Ayran, cacık gibi içeceklerin de yapılabildiği yoğurt kısacası mutfağımızın baş köşesinde yer alan bir besin maddesidir. Yoğurt içerisindeki kalsiyum, B6 ve B12 vitaminleri, riboflavin, potasyum ve magnezyum sayesinde, polen ve diğer alerjik reaksiyonların etkisini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, T hücrelerini ve enfeksiyonla savaşan hücreleri güçlü hale getirir, sindirimi düzenli tutar, hem kabızlık hem de ishal sorunlarına karşı iyi gelir. Ayrıca yoğurt, diyabet, crohn hastalığı, kanser, kronik yorgunluk sendromu sorunları konusunda da etkilidir. Tüm bunların yanında yoğurt, bir protein ve kalsiyum kaynağıdır ve böylelikle, kas dokularının oluşmasında, akciğer dokusunun sağlık kalmasında, kalbin sağlıklı kalmasında ve vajinal enfeksiyonların önlenmesinde önemli rol oynar.

NE KADAR YOĞURT TÜKETİLMELİ?
Kahvaltılarınızda peynir tüketiyor ve günde en az bir bardak süt içiyorsanız, günde 1 kase yoğurt tüketmek yeterli olacaktır. Ancak peynir ve süt tüketmiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmekte fayda var.

YOĞURT KİLO VERDİRİR Mİ?
Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan yoğurt oldukça düşük kalorili bir besin maddesidir. Bu da yoğurdun başka bir artısı olarak karşımıza çıkar. Oldukça besleyici olan yoğurt, vücudumuza gerekli olan mineralleri ve vitaminleri verirken, düşük kalorisi sayesinde kilo almamızı engeller. 100 gram ekmekte 264 kalori olduğunu düşünürsek 100 gram yoğurtta 55 kalori bulunması da ne denli hafif bir yiyecek olduğunu gözler önüne seriyor. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.