YİBO kapatıldı!

YİBO kapatıldı!
Kırıkkale’de 2002 yılından bu yana ihtiyaç sahibi ve düzensiz aile çocuklarının eğitim aldığı Hüseyin Kâhya Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) mevcut öğrenci sayısının az olması gerekçesi iddia edilerek kapatılma kararı alındı.

İsmini Kırıkkale için MKE fabrikalarının kurulması amacıyla arazilerini bağışlayan merhum Hüseyin Kahya’dan alan yatılı böle okulu YİBO, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci sayısının az olması gerekçe gösterilerek kapatıldı. İhtiyaç sahibi aile çocuklarının hayata kazandırıldığı ve maddi konuda aileler üzerindeki yükün alındığı okulun ileriki dönemlerde yerine ne yapılacağı ya da daha önceden bünyesinde bulunan öğrencilerin ne olacağı ise merak konusu.

 

İddialara göre Bakanlık tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne daha önceden gönderilen yazıda okulun öğrenci sayısının az olması konusunda gerekli incelemelerin yapılması için talimat verildiği, bu konu hakkında da yapılan denetlemeler sonucunda yönetmeliğin 6. maddesinin ikinci fıkrasının (c)  bendi ile getirilen istisna hariç toplan öğrenci sayısınn okul öncesi ve ilkokullarda 10, ortaokullarda imam hatip ortaokullarında ve yatılı bölge ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarında 40'ın altına düşmesi hallerinde kapatılır ifadesi yer aldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.