Yardımeli Derneği, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

Yardımeli Derneği, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor
Yardımeli Derneği Kırıkkale Şubesi, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla işsiz kalan vatandaşlara kumanya kartı yardımı ve nakdi yardımda bulunuyor. Her zaman olduğu gibi bugünlerde de yardıma koşan Yardımeli Derneği, kimsesizlerin umut ışığı oluyor. 

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

KIRIKKALE’DE 4 YILDIR HİZMET VERİYOR
Dünya genelinde 50 ülkede ve Türkiye’nin 81 ilinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Yardımeli Derneği, Kırıkkale’de de hizmetlerine devam ediyor. 4 yıldır Kırıkkale’de ihtiyaç sahipleri ile dul ve yetimlerine odun, kömür, erzak, bayramlık, kırtasiye, okul formaları, geziler, piknikler gibi yardımlarda bulunan Yardımeli Derneği Kırıkkale Şubesi, ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara canlı kurban bağışında bulunuyor. 

KIRIKKALE’DE İLK VE TEK ‘HAYIR MAĞAZASI’
Bünyesinde hali hazırda kayıtlı olarak bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapan Yardımeli Derneği Kırıkkale Şubesi, koronavirüs salgını dolayısıyla işsiz kalan vatandaşlara da yardımlarını sürdürüyor. Vatandaşlara kumanya ve nakdi yardımda bulunan Yardımeli Derneği tüm bunların yanı sıra, Kırıkkale’de ilk ve tek olan ‘hayır mağazası’ ile ihtiyaç sahiplerinin gidip ücretsiz alışveriş yapmalarını sağlıyorlar.

"BAĞIŞLARI GEREKLİ YERLERE EN HIZLI ŞEKİLDE ULAŞTIRIYORUZ"
Konuya ilişkin açıklama yapan Yardımeli Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Halil Bakır; “Yardımeli Derneği olarak, 50 ülkede uluslararası faaliyet gösteren, kamu yararı ve gıda bankacılığı statüsü olan kurumsal bir yapıyız. Kırıkkale’de yaptığımız çalışmalarda, Kırıkkale’nin öz evlatlarının sermayesi ile yine Kırıkkale’nin öz evlatları olan dul ve yetimlerine yarenlik yapıyoruz. Derneğimize müracaat eden herkesten gerekli belgeleri aldıktan sonra ev denetimlerini yapıyoruz. Daha sonra hiç kimseye özel imtiyaz göstermeden, ihtiyaç sahiplerini listeye alıyor ve yardımlarını yapıyoruz. Kırıkkale’de tek olan ‘hayır mağazası’ ile ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım ediyoruz. 4 yılda 5 binden fazla kardeşimiz mağazamızdan ücretsiz olarak faydalandı. Şu anda derneğimize kayıtlı ailelere destek verildiği gibi koronavirüs salgını dolayısıyla işsiz kalan kardeşlerimize de kumanya kartı ve bir miktar nakit yardımında bulunuyoruz. Yardımseverlerin nakit bağışlarını makbuz karşılığında alarak gerekli yerlere en hızlı bir şekilde ulaştırıyoruz." dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.