Yahşihan’da okul kantinleri denetlendi

Yahşihan’da okul kantinleri denetlendi
Okulların açılmasıyla birlikte Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerine hijyen ve sağlıklı gıda satışı denetimleri gerçekleştiriyor.

DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın talimatlarıyla halkın sağlığı için denetimlerini sürdüren zabıta ekiplerinin adresi, bu kez okul kantinleri oldu. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlığına önem veren Yahşihan Belediyesi, okul kantinlerinde öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesi için denetim gerçekleştiriyor. 2022-2023 eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda bulunan kantinlerde sıkı denetim yapıyor. 


EN KISA SÜREDE GİDERMELERİ İÇİN SÜRE VERİLDİ
Özellikle hijyen konusunda sıkı bir denetim gerçekleştiren ekipler, kantincileri zararlı ürünler satmaması konusunda da uyarıyor. Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise okul dönemi boyunca kantin ve okul çevrelerindeki işyerlerinde denetimleri aralıksız devam edeceği kaydedildi. Kontrollerde, çocukların sağlığını tehdit edebilecek merdiven altı üretilen, açıkta veya menşei belirsiz ya da tarihi geçmiş ürün satışı olup olmadığı incelendi. Ruhsatlarında denetlendiği uygulamada, eksiği görülen kantin işletmecileri uyarılıp, eksikleri en kısa sürede gidermeleri için süre verildi.

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.