Yahşihan’da belediye işçisine zam

Yahşihan Belediyesi ile Belediye İş Sendikası, Yahşihan Belediyesinde görev yapan işçilerin alacağı yüzde 14,5 oranlık zam konusunda anlaşarak sözleşme imzaladı.

YÜZDE 14,5 ORANINDA ZAM
Yahşihan Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Yahşihan Belediyesinde çalışan işçilerin alacağı zam konusunda anlaşma sağlandı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türk Yılmaz’ın makamında gerçekleştirilen anlaşma programında Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ile Belediye İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Akbaş sözleşmeyi imzaladı. İmzaların atılmasından sonra Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, anlaşmanın maddelerini açıkladı. Türkyılmaz anlaşma gereği belediye işçilerinin yüzde 14,5 oranında zam alacaklarını ve bu oranın Türkiye’nin en yüksek zam oranı olduğunu belirtti.

OKUYAN ÇOCUKLAR İÇİN EK ÖDEME
Sözleşmenin maddelerini açıklayan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “İki yıllığına ve 12 arkadaşımızla sözleşmeyi imzaladık. Yeğmiyeler 200 TL oldu, yemek parası da ekledik. Çalışanların üniversiteye giden çocukları varsa çocuk başı 500 TL, liseye giden çocuklara 200 TL, ilkokul için ise 200 TL zam yaptık. Ramazan Bayramında iki yeğmiye, kurban bayramında dört yeğmiye vereceğiz.  Sosyal haklarını da takip edeceğiz, izin paralarını da vereceğiz. Bu oran Türkiye genelinde en yüksek rakam. Yüzde 14,5 zam yapıldı. Türkiye’de işçiye en yüksek zam Yahşihan Belediyesi tarafından veriliyor. Mesai arkadaşlarımızdan çok memnunuz, iyi günlerde harcamak nasip olsun. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.