Yahşihan Belediyesi, atık toplama konteynırlarını yerleştirmeye başladı

Yahşihan Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ilçenin dört bir yanına atık toplama konteynırları yerleştiriyor. 

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

HALK SAĞLIĞININ KORUNMASI AMAÇLANIYOR
İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hazırlanan genelgede yer verilen atık toplama konteynırları, Yahşihan’da yerleştirilmeye başlandı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın talimatları ile ilçenin dört bir yanına yerleştirilecek olan 150 adet atık toplama konteynırı ile halk sağlığının korunması amaçlanıyor. 

BU HAFTA DEZENFEKTE İŞLEMLERİNE TEKRAR BAŞLIYORUZ
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Türkyılmaz, “Koronavirüs ülkemizde görülmeye başladıktan sonra bide ilçemizde gerekli tedbirleri aldık. Camiler, okullar, kaymakamlık binamız, emniyet binamız ve belediye binamızın dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdik. Bu hafta dezenfekte işlemlerine tekrar başlıyoruz. Bunun dışında, ilçemizde bulunan her haneye beşer adet maskeyi 10 müdür ve 190 personelimizle beraber bir gün içerisinde dağıttık. Bugün de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun genelgeleri doğrultusunda, daha önceden hazırlamış olduğumuz çöp konteynırlarını, maske ve eldiven atıkları için mahallelerimize ve kamu kuruluşlarımıza yerleştireceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız öncelikli olarak evde kalmaları. Dışarı çıkan vatandaşlarımızdan ise kullandıkları maske ve eldivenleri bu çöp konteynırlarına atmalarını rica ediyoruz.” dedi.

HER MAHALLEYE BEŞER TANE KONTEYNIR
Süreç hakkında bilgi veren Yahşihan Belediyesi Garaj Amirliği çalışanı Taner Kaleli, “Yahşihan Belediyesi Garaj Amirliği ekipleri olarak koronavirüs tedbirlerimiz devam etmektedir.  Şuanda Yahşihan Belediyesi olarak her mahalleye 5’er tane konteynır bırakıyoruz ve tüm vatandaşlarımızdan eldivenlerini ve maskelerini konteynırlara bırakmalarını rica ediyoruz. Yahşihan Belediye Başkanımız Osman Türkyılmaz’ın talimatları ile tüm mahallelerimize konteynırlarımızı dağıtıyoruz.” dedi.


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.