VPN Nedir? VPN Ne İçin Kullanılır?

VPN Nedir? VPN Ne İçin Kullanılır?
 Haber Merkezi
İnternet dünyasında gizlice dolaşmak sizin için bir hayal olabilir; fakat VPN kullananlar için oldukça gerçek!

VPN, en basit anlatım ile bilgisayar, tablet ya da mobil cihazınızı başka bir bilgisayar adresine bağlayarak sizin internette gizli kalmanızı sağlar. Eğer bağlanılan sunucu farklı bir ülkede ise, o ülkeden internete giriyormuşsunuz gibi görünürsünüz. Bu sayede bulunduğunuz coğrafyada erişim engeli olan yasaklı sitelere rahatlıkla giriş sağlayabilirsiniz.

VPN Güvenli Mi?

Uygulama mağazalarında ücretli ve ücretsiz olmakla beraber çok sayıda VPN hizmeti bulunmaktadır. Burada asıl dikkat etmeniz gereken nokta ise hepsi aynı şekilde güvenilir midir? Özellikle birçok ücretsiz uygulama ne yazık ki hiç güvenilir değildir. Siz VPN açtığınızda bağlantınızın gizli olduğunu düşünürsünüz fakat öyle değildir. Sizin yaptığınız tüm işlemleri kaydederek üçüncü kişilerle bilgilerinizin, dosyanızın ya da verilerinizin paylaşılması muhtemeldir. Normalde VPN uygulamaları gizli bağlantıda gezdiğinizde 3 dakika sonra tüm yapılan işlemleri siler fakat bu tarz güvenilir olmayan uygulamalar silmez aksine sizin verilerinizden para kazanır.

Neden VPN Kullanmalı?

Aslında VPN kullanımının temel amacı, internete girdiğiniz cihazı uzaktaki bir cihaza aktararak güvenli bağlantı kurmanızı sağlar. Güvenilmez Wi-Fi bağlantılarından da sizin gizliliğinizi koruyarak riskli bir durumla karşılaşmamanızı sağlar. Bu özelliği sayesinde dışarıda herhangi bir mekânda VPN açıkken Wi-Fi bağlansanız bile kimse sizi göremez ve hesabınızı ele geçiremez. Günümüz çağında özellikle bu hesap çalınma, şifrelerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık gibi olaylar arttığı için güvenli bir VPN hizmeti hayatınızı kurtarabilir.

Çevrimiçi hayatınızı perdeleyerek internet dünyasındaki kimliğinizi gizleyebilirsiniz. Tüm kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi gizli tutarak koruma görevi görür. Tabii ki güvenli bir VPN hizmeti kullanıyorsanız.

Kısaca anlayacağınız o ki; güven ve gizlilik kavramına önem veriyorsanız mutlaka kaliteli bir VPN hizmetinden yararlanmalısınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.