Vatandaşlardan akıllı kartlara büyük ilgi

Vatandaşlardan akıllı kartlara büyük ilgi
Kırıkkale Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde vatandaşın hizmetine sunulacak olan otobüsler için ‘Akıllı Kart’ satışları başladı.

28 MAHALLEYE SEFERLER BAŞLAYACAK 
Kırıkkale Belediyesi’nce sayılı günler sonra başlatılacak olan toplu taşımada, kolaylıklar sağlayacak olan Akıllı Kartlara yönelik başlatılan satışlar vatandaşlarda büyük memnuniyet oluşturdu. Kırıkkale’de 28 mahalleye yönelik seferlere başlayacak olan Belediye Otobüsleri için elektronik ödeme sistemi geçerli olacak.  Belediye otobüslerinde geçerli olacak olan Akıllı Kartlarda temassız ödeme imkanı sunulacak. Kırıkkale Belediyesi ve yeni minibüs durağı içerisinde satışa sunulan kartlar, vatandaşlar arasında büyük memnuniyet yaratıyor.
 

KARTLAR SATIŞA BAŞLANDI
Tam, İndirimli ve Genç Kart alacak olan vatandaşlar (Engelliler, 65 yaş üstü vatandaşlar, Polis, Jandarma, Gaziler, Şehit Yakınları ve Öğrenciler) kartlarını Belediye Hizmet Binasında bulunan İşlem Merkezinden, yeni Otobüs Hareket Merkezinde oluşturulan satış ve dolum merkezlerinden alabilecekler. Bu kişilerden kart alım sırasında Tam kartlar için 20 TL, indirimli kartlar için ise 15 TL kart ücreti alınacak.  Gazi, Gazi yakını, şehit yakını, engelle, engelli refakatçisi ve 65 yaş üstü vatandaşlara ise kartlar ücretsiz verilecek.
 

TEK BİNİŞ TARİFESİ 5.50 TL
Kırıkkale Belediyesi Ocak Ayı olağan meclis toplantısında da Belediye Otobüs Tarifelerdi de belirlendi. Buna göre tam tek biniş tarifesi 5.50 TL, Genç Kart (öğrenci) 5.00 TL, sadece Yüksek İhtisas Hastanesi için aktarmada (40 dakika içinde) ikinci biniş 3.00 TL olarak belirlendi. İndirimli kart kullanacak olan Gazi, Gazi Yakını, Şehit Yakını, Engelli, Engelli Refakatçisi, 65 Yaş Üstü, Emniyet, Jandarma, İtfaiye, Zabıta ve Sarı Basın Kartı bulunan vatandaşlarımızda otobüslerden ücretsiz yararlanacak. 
 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.