Vali Tekbıyıkoğlu göreve başladı

Vali Tekbıyıkoğlu göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırıkkale Valiliği görevine atanan, Bülent Tekbıyıkoğlu göreve başladı.

TÖRENLE KARŞILANDI
AFAD Başkanlığına atanan Yunus Sezer’in ardından boş kalan Kırıkkale Valiliğine, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 4’üncü maddeleri gereğince; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu atanmıştı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, atama kararının hemen ardından göreve başladı. Göreve başlayan Vali Tekbıyıkoğlu, Valilik girişinde düzenlenen törenle karşılandı. Yöresel kıyafetli minik öğrencilerin çiçek takdim ettiği Vali Tekbıyıkoğlu, tören mangasını selamlamasının ardından, karşılamada bulunanlarla tek tek selamlaştı.

"KIRIKKALE'DE MARKA BİR ŞEHİR"
Törenin ardından makamına geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ettiğini belirten Tekbıyıkoğlu; “Öncelikle belirtmek isterim ki Mülki İdare mesleğinde meslek mensupları teamül gereği kendi memleketlerine atanmazlar. Benim memleketim Çorum ilinin Sungurlu ilçesi, doğduğum büyüdüğüm yer ise Ankara. Yani Kırıkkale ilinin iki yakın komşusu. Bu münasebetle kendimi sizlerin hemşehrisi ve sizlerden biri olarak görüyorum ve kendim ile hemşehrilerimin arasında bu hukuku daima koruyacağımın ve sizlerden biri olarak kalacağımın altını çizmek isterim. Yeşil Vadisi, Çeşnigir Kanyonu, Dinek Dağı gibi birçok doğal güzelliği içinde barındıran, Ballı Babaları, Haydar Sultanları, Hasan Dedeleri bağrında yatıran, Milli Mücadelemizde çok önemli bir yere sahip, temelleri Osmanlıda Keskin Redif Deposuna kadar dayanan Savunma Sanayimizin üssü  Kırıkkale’yi  birçok açıdan marka bir şehir olarak değerlendiriyorum. Kırıkkale’mizin marka değerini daha da ileriye taşımak adına, başta hemşerilerimiz olmak üzere milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, siyasi parti temsilcilerimiz, oda ve meslek kuruluşlarımız,  sivil toplum kuruluşlarımız, basın ve medya kuruluşlarımız ile yakın bir iletişim içinde çalışacağımızı ve bu çalışmaları yürütürken; kahraman şehitlerimizin emanetleri olan ailelerinin, gazilerimizin bizim önceliğimiz olacağını vurgulamak isterim.” dedi.

BÜLENT TEKBIYIKOĞLU KİMDİR?
45 yaşındaki Bülent Tekbıyıkoğlu, 2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nda kaymakam adayı olarak göreve başladı. Tonya, Yağlıdere, Bozdoğan, Kiğı, Hassa ve Ahlat kaymakamlıkları görevini yaptı. 20.08.2017 tarihli ve 2017/345 sayılı İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevine atandı. 01.09.2018 tarihli kararname ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bülent Tekbıyıkoğlu, 26.10.2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü olarak atandı. 2 Ekim 2021 tarihinde ise Kırıkkale Valisi oldu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.