Vali Tekbıyıkoğlu, Delice'de incelemelerde bulundu

Delice ilçesinde üzüm hasadına katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu hasadın ardından ilçede çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.

VALİ TEKBIYIKOĞLU ÜZÜM BAĞINI ZİYARET ETTİ
İlk olarak Delice İlçesinde üzüm üreticiliği yapan Mehmet Erdem’e ait üzüm bağını ziyaret eden Vali Tekbıyıkoğlu burada Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem ile birlikte üzüm bağında hasata katıldı. Üzümlerin kalitesi ve verimliliği hakkında bilgiler alan Vali Tekbıyıkoğlu, üretici Erdem’e ait seraları da gezmesinin ardından, pekmez kaynatan Güneryüz ailesini ziyaret ederek kolaylıklar diledi. İlçede yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ 2. Etap 394 konut projesine ait olan konutlarda incelemelerde bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, daha sonra belediye tarafından yapımı tamamlanan Futbol, Basketbol, Voleybol ve Tenis Sahası ile Fitness Salonu ve yapımı devam eden sanayi çarşısının inşaatında incelemelerde bulundu.

ESNAFLARLA BİR ARAYA GELİNDİ
Delice Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Tekbıyıkoğlu, Belediye Şeref Defterini imzaladı. Belediye ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle birlikte turisttik değeri bulunan Çömlek Kaya bölgesine çıkarak tarihi hakkında bilgiler alan Vali Tekbıyıkoğlu, bölgede bulunan tarım arazilerinin sulanması için kurulan su havuzlarını da inceledi. Vali Tekbıyıkoğlu, incelemelerinin ardından ilçe merkezine gelerek Delice Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen vatandaşların kullandığı park ve düğün salonunu gezdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yakında faaliyete geçecek olan Delice Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Tekbıyıkoğlu, daha sonra ilçe içerisinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, “KENDİ MEMLEKETİMDE ÇALIŞIYOR GİBİ ÇALIŞIYORUM”
15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Hakan Yorulmaz adına yaptırılan Demokrasi Sohbet Evi’ni ziyaret eden Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberinde ki heyete burada ikramlarda bulunuldu. İlçe içerisindeki ziyaretlerinin ardından İl Özel İdaresi tarafından 7.2 kilometrelik beton yol yapılacak yolda ve yapımı tamamlanan sondaj çalışmalarını incelemek üzere Baraklı Köyü’nü ziyaret eden Vali Tekbıyıkoğlu daha sonra köy konağında vatandaşlar ile bir araya geldi. Baraklı köyü vatandaşlarından Rasim Kılıçel tarafından yapılan hizmetlere teşekkür niteliğinde yazılan şiir okundu. Çorum’un Sungurlu ilçesine kayıtlı olduğunu ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu bu yüzden Kırıkkale’de çalışırken kendi memleketinde çalışıyormuş gibi çalıştığının altını çizdi.

BETON YOLLAR SAYESİNDE DAHA KONFORLU HİZMET ALINACAK
Vali Tekbıyıkoğlu, “Baraklı köyünde, köprüden itibaren bir yol çalışmasına başlıyoruz. Artık öncesinde olduğu gibi yaptığımız yollar bir iki sene sonra bozulmayacak. Öyle bir yol yapacağız ki buraya, biraz daha maliyetli ama 40 yıl sonra bile bozulmadan kullanılacak bir yol olacak. Burada beton asfalt çalışmamız var. Bölgede örnek gösterilen, diğer illerimizin de takip ettiği bir yol çalışması. Bunu yaygınlaştırıyoruz. Bu yolumuzu tamamlayacağız. Artık çok daha konforlu yollarda geleceksiniz. Delice’ye çok daha hızlı ulaşacaksın. Hastaneye daha yakın olacaksınız. Jandarma ve Ambulansımız çok daha hızlı gelebilecek. eğitim alırken çocuklarımız çok daha hızlı bir şekilde şehrin imkanlarına kavuşacaklar” dedi.

GRUP BETON YOL ÇALIŞMALARI İNCELENDİ
Vali Tekbıyıkoğlu, “Baraklı köyünde su sıkıntısı vardı. Bunu da bir ay içerisinde döşenen enerji nakil hatlarıyla halletmiş olacağız. Buraya saniyede 1 litre kadar su getiriyoruz. Parke taşlarını bu sene 3000 metre kadar verdik seneye de vereceğiz. Bu konuyla ilgili tesislerimizi de geliştiriyoruz. Her şey çok daha keyifli olacak ve hizmetlerimiz giderek artacak. Bir hemşeriniz olarak sizlerin arasında olmaktan son derece mutluyum. Devlet imkanıyla yaptığımız hizmetler köylerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Baraklı köyünde yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımları inceleyen Vali Tekbıyıkoğlu, daha sonra Karpuz ve Arbişli 5.5 kilometrelik grup beton yol yapımını denetledi.

ÇONGAR KÖYÜNDE 2 BİN 100 DÖNÜM ARAZİ SULAMA İMKANINA KAVUŞACAK
Karpuz ve Arbişli köyü grup beton yol çalışmasını yerinde inceleyen Vali Tekbıyıkoğlu daha sonra Arbişli köyünde vatandaşlar ile bir araya geldi. Eskiden kullandıkları yolda büyük sıkıntılar çektiğini ifade eden vatandaşlar yeni yapılan beton yollar sayesinde daha rahat ulaşım sağlayacaklarından dolayı memnun olduklarını belirttiler. Arbişli köy ziyaretinin ardından Delice ilçesine bağlı Çongar köyünü ziyaret eden Vali Tekbıyıkoğlu burada İl Özel İdaresi tarafından yapılan Bent ile Kapalı Sistem Sulama Tesisi çalışmalarını yerinde inceledi. Çongar köyünde vatandaşlar ile buluşan Vali Tekbıyıkoğlu 2 bin 100 dönüm tarım arazisinin yapılan sistem ile yeniden sulama imkanına kavuşacağını belirterek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Vali Tekbıyıkoğlu tarafından gerçekleştirilen denetimlerde , Kaymakam Vekili Onur Alp Bıçakçı, Belediye Başkanı Turgut Özdem, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve ilgili kurum müdürleri de hazır bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.